kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TANKTAN ATILAN MERMİYİ BÖYLE ÇEKTİ .... Filistinli kameraman üstünde Basın" yazılı cipinden çıkıp olayı görüntülediği an hedef oldu. Gazze'deki Şifa Hastanesi yetkilileri, otopsi sonucunda İsrail'in tartışmalı "fleşet mermilerini" kullandığını belirttiler.

Görüntülediği tank kendisini öldürdü

İsrail'in Gazze'deki saldırısını izleyen Reuters kameramanı Fadıl Şanaa tanktan atılan mermiyle yaşamını yitirdi. Meslektaşları olayı protesto etti..
İsrail'in Gazze'ye salı günü düzenlediği saldırıda, çekim yapmakta olan Filistinli bir kameraman da yaşamını yitirdi. İngiliz Reuters ajansı, kendileriyle 3 yıldan fazla bir süredir çalışan Fadıl Şanaa'nın (23) bir tankı görüntülemek için aracından çıktığını ve ölmeden birkaç saniye önce çektiği filmde tanktan ateş açıldığının görüldüğünü açıkladı. Ajansı, Şanaa'nın aracının üzerinde basına bağlı çalıştığını gösteren büyük harflerle "Press TV" yazılı olduğuna dikkat çekti. İsrail'in saldırısının ardından aracın büyük bir bölümü hasar görürken, Şanaa da hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Gazze'deki Şifa Hastanesi yetkilileri ise, yapılan otopsi sonucunda İsrail'in tartışmalı "fleşet mermilerini" kullandığını belirttiler. Doktorlar, uluslararası yasalarca yasaklanmış olan bu mermilerin, havada patlayarak binlerce jilet keskinliğinde dart oku saçtığını kaydetti.

İSRAİL: ÜZÜNTÜLÜYÜZ
Kameramanın ceketinde 3 santimetre genişliğinde çok sayıda okun bulunduğu belirtildi. Reuters Ajansı Genel Yayın Yönetmeni David Schelsinger, "Orduyla birlikte bu trajedinin neden meydana geldiğini araştırmalıyız" dedi. Kameramanın cenaze törenine yüzlerce Filistinli katıldı. Şanaa'nın Filistin bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında taşındı. Cenaze törenine katılan meslektaşları Şanaa'nın kanlı çelik yeleği ile kırık kamerasını ve bir grup da kameramanın portresini taşıdı. İsrail ordusu kaynakları ise, kameraman için üzüntülerini bildirdi. Ordu kaynakları, "Unutulmamalı ki, radikal, silahlı ve tehlikeli terör gruplarına karşı her gün çatışmaların olduğu bir alandan söz ediyoruz. Bu da medya çalışanları ile olaylarla ilgisi olmayan diğerleri için de potansiyel risk oluşturuyor" dedi.
Haberin fotoğrafları