kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal, Gül'ün davetine katılmayacak

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 23 Nisan'da Köşk'e davet ettiği CHP Lideri Baykal'dan ret sinyali geldi. CHP çevrelerinde, Baykal'ın, "Gündemi olmayan bir toplantıya" katılmasının söz konusu olmayacağı ifade edilirken, bu konuda Baykal'ın daha önce yaptığı "Türkiye'nin temel meseleleri dışında Cumhurbaşkanı'nın davetlerine katılmayacağız" açıklamasına dikkat çekiliyor.

Köşk'ü protesto eden ve davetlere katılmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün 23 Nisan davetine de katılmayacak. Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının ardından "Türkiye'nin temel konuları dışında Köşk davetlerine katılmayacağını" açıklayan Baykal'ın, Gül'ün 23 Nisan'da Köşk'te vereceği öğle yemeğine de katılmayacağı ifade ediliyor.

Davete ilişkin CHP'den resmi bir açıklama yapılmazken, CHP çevrelerinde, Baykal'ın, davete katılmayacağı konuşuluyor. Davetinin herhangi bir gündeminin bulunmadığına dikkat çeken CHP kaynakları, Baykal'ın önceki tavrını koruyacağını ifade ediyor.

SADECE İKİ KEZ ÇIKTI


Öte yandan Gül'ün davetlerine "ulusal" konular dışında katılmayan Deniz Baykal, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde sadece iki kez Köşk'e çıktı.

İlk olarak, Dağlıca baskınının ardından yine Gül'ün daveti üzerine Köşk'e çıkan Baykal, çeşitli sivil toplum örgütlerinin sağduyu çağrısı yaptığı bir dönemde Gül'ün daveti üzerine Köşk'e çıkmıştı. Toplantıda, "güvenlik ve dış politika" konularının masaya yatırıldığı ifade edilmişti.

(ANKA)