kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP de delegelerin üzerinde baskı var

CHA
Yeni Haber
CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran, Genel Başkanı Deniz Baykal'ın politikalarını eleştirdi. 26-27 Nisan'da yapılacak Olağan Kurultay öncesinde eski bakanlardan Fikret Ünlü, Abdülkadir Ateş, CHP Milletvekileri Eşref Erdem, Atilla Kart ve Engin Altay'ın da aralarında bulunduğu bir grup partili ile Adana'ya gelen Oran, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Kendisini tanıtarak, konuşmasına başlayan Oran, siyasette farklı bir anlayış getirmek için yola çıktığını söyledi. CHP lideri Baykal'a saygı ve sevgisinin devam ettiğini hatırlatan Oran, "Ancak yönetim tarzı ve çalışmalarıyla ilgili bir çok eksiklikler gördüm. Son beş yıldır sürekli kendisiyle istişareler yapıyorum. Ancak önümüzdeki dönemlerde de bir değişimin olmayacağını gördüm. Son 10 aydır da aynı şeyleri tartıştık. Fakat, Anadolu ve ekonomiyle ilgili maalesef herhangi bir çalışma yapılmadı." dedi. Kısa bir süre önce siyasete girmekle risk üstlendiğine işaret eden Oran, ana muhalefet partisi olarak ekonomideki kötü gidişatın üzerine gitmediklerini savundu.

Ekonomideki tabloyu rakamlarla anlatan Oran, CHP'nin alternatif çözümler üretmediğini vurguladı. Sorumluluk üstlenirken önüne iki yol çıktığını ifade eden Oran, "Bunlardan biri bugün ki yönetim içinde yer almaktı. Ama inanmadığım, gelecek ve heyecan görmediğim bir yol yerine zor olanı seçtim. Belki riskli ama ülke için bu yola çıkmış bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Bugünkü yönetimin son 30 yıldır hep CHP'nin 'kaptan köşkünde' yer aldığını hatırlatan Umut Oran, sürekli kurultayları kazananların bir türlü iktidara gelemediğini dile getirdi. Genel başkanlık için 16 yılın yıpratıcı bir süre olduğunu ileri süren Umut Oran, "Burada süre uzadıkça yıpranıyorsunuz. Bu zaman zarfında iktidar sahibi olmadığınız zaman yıpranma daha da hızlanıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği için CHP'nin yeni bir akılla iktidarı hedeflemesi gerekir." diye konuştu.

CHP'de delegelerin üzerinde baskı olduğunu iddia eden Oran, bunu inkar etmenin doğru olmadığına işaret etti. Konulan barajı aşacaklarına inandıklarını aktaran Umutu Oran, şunları söyledi: "Partimizdeki genel başkanlık seçimi uygulaması dünyanın hiç bir yerinde yok. Partimize 7.3 milyon oy veren bir vatandaş kitlesi var. Bugün bu seçmen huzurunda bir genel başkanlık seçimi olsa, bu yönetim kendi koyduğu yüzde 20'lik barajı geçemez. Bir TV programına katıldım. 25 bin kişinin oyladığı bir sistem oluştu. Yüzde 92'lik bir oyla bugünkü genel başkanın değişmesi yönünde oy çıktı. Böyle bir gerçek var. Sonuçta kurultayda göreceğiz."