kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Canan Arıtman

'3 çocuk doğurun sözü vatana ihanet'

CHP'li Arıtman'ın 3 çocuk çıkışı Devlet Bakanı Çubukçu'yu kızdırdı. Çubukçu, Arıtman'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt verdi..
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu arasında ''3 çocuk'' tartışması yaşandı. Gündemdışı söz alan Arıtman, TÜİK'in verileriyle yapılan bir projeksiyona göre, doğurganlık hızının şimdiki oranı olan 2.1'de sabit kalması durumunda 2057'de Türkiye nüfusunun 96.5 milyon olacağını, her ailede 3 çocuk olması durumunda bu rakamın 130 milyona ulaşacağını anlattı. Hitler'in de kadınlara, çocuk, mutfak ve kiliseden oluşan 3 K formülü önerdiğini belirten Arıtman, isim vermeden Başbakan Erdoğan'ın "3 çocuk doğrun" çağrısını gündeme getirip, "Kadınlara, 'En az 3 çocuk doğurun' demek, kadın düşmanlığıdır. Bilim bilmemektir. Milleti sevmemektir. Vatana ihanettir'' dedi.

ATATÜRK'LÜ YANIT
Yanıt vermek için kürsüye çıkan Bakan Çubukçu, Arıtman'ın, "Vatana ihanet'' nitelemesine, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 Mart 1923'de TBMM'nin açılışında söylediği "Efendiler, nüfus bir milletin en hayati sorumluluklarından birisidir" sözleriyle yanıt verdi. Çubukçu, Arıtman'a, "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma özelliğine sahipsin'' dedi.
Haberin fotoğrafları