kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan 'Savunma' için ortadan kayboldu

Bülent AYDEMİR - İbrahim AKKAYA / SABAH
Başbakan, programlarını iptal ederek ortadan kayboldu. Eskişehir, Denizli, Sapanca'da olduğu söylentilerinden sonra dinlenmek ve savunma için bir tatil köyüne gittiği iddia edildi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, 3 günlük Katar gezisini önceki gece tamamladıktan sonra dün bütün programlarını iptal ederek ortadan kayboldu. Özellikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında kapatma iddianamesi hazırlamasından sonra aylardır hafta sonları bile gezilerini sürdüren Erdoğan'ın, dinlenmek ve kapatma davası ile ilgili yol haritasını belirlemek için ailesi ile birlikte Denizli'de termal tatil köyüne gittiği iddia edildi.. Erdoğan'ın konakladığı yerin isminin güvenlik nedeniyle ve basının ilgisinden uzak kalmak amacıyla sır gibi saklandığı belirtildi. Son dönemde çok yorulan ve önceki günkü Katar gezisinde yorgunluğu iyice yüzüne yansıyan Erdoğan'ın birkaç gün süre ile hem dinleneceği hem de kurmaylarının kapatma davasına karşı hazırladığı alternatifli yol haritalarını gözden geçireceği belirtiliyor.

GAZETECİLER ARADI
Başbakan Erdoğan, az sayıda yakın korumasıyla kimseye haber vermeden Ankara'dan ayrılırken Başkent'te kelimenin tam anlamıyla "Başbakan Toto" oynandı. Erdoğan, nereye gittiği konusunda en yakın siyasi kurmaylarına bile haber vermedi. Anayasa Mahkemesi'ne verilecek savunma üzerinde çalışan Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat AKP Genel Merkezi'nde çalışmalarını sürdürdü. Gün boyu çeşitli televizyon kanalları ve internet siteleri Erdoğan'ın muhtemel adresleri konusunda farklı haberler verdi. Polis ve jandarma bile televizyonlardan, internetten öğrendiği haberlerle bu adreslerde güvenlik önlemi aldı. Gazeteciler farklı bölgelerde Başbakan Erdoğan'ı aradı.

DENİZLİ İDDİASI
Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu yerin önce Eskişehir Sakarılıca olduğu söylendi ancak daha sonra Başbakan'ın burada olmadığı anlaşıldı. Bazı gazeteciler Ankara'dan Eskişehir'e doğru yola çıktı. Kızılcahamam, Sapanca ve Antalya ihtimalleri de Başbakan'ın buralarda bulunamaması üzerine ortadan kalktı. Daha sonra ise Başbakan Erdoğan'ın, Denizli'de bir termal tatil köyünde konakladığı iddia edildi. Başbakan'ın bugün ortaya çıkarak gazetecilere görüntü vereceği belirtiliyor.