kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
''Vatandaşlık Halleri'' belgeselinin galası yapıldı
01:19
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) demokratikleşme programı kapsamında hazırlanan ve ''Türkiye'deki gayrimüslim vakıflarının mülkiyet sorununu'' ele alan ''Vatandaşlık Halleri'' belgeselinin galası yapıldı.

Tophane'deki tütün deposunda gerçekleştirilen galada konuşan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, filmin, sorunları, hukuksal ve siyasal olarak değil, sosyolojik bir boyutta ele aldığını söyledi.

Mahçupyan, ''Bu film, sorunlara insanlık hali olarak bakıyor. Okuduğumuz ve duyduğumuz herşeyden daha fazla derinliğe sahip bir belgesel'' dedi.

Belgeselin tamamlanması aşamasında trafik kazasında yaşamını yitiren proje danışmanı Derya Demirler'i de andıklarını ifade eden Mahçupyan, ''Bu projenin hayata geçmesinde büyük rolü olan Derya Demirler'i de elim bir trafik kazasında kaybettik. Onu da burada hasretle anıyorum'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından belgeselin gala gösterimi gerçekleştirildi.

TESEV tarafından hazırlanan belgeselde, azınlık vakıflarının yöneticileri ve yasal temsilcileriyle yapılan röportajlara yer verilirken, azınlık vakıflarının sorunlarına farklı bir bakış açısı getiriliyor.

''1950'li yıllardan bu yana azınlık vakıflarının yaşadığı mülk edinme sorununun'' konu edindiği belirtilen belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını Şehbal Şenyurt üstlenirken, kurgusunu Bülent Arınlı yaptı.