kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyet yaparken hafızam silindi

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Seren Serengil, 'mucize' diye lanse edilen zayıflama ilaçlarını kullanınca kiloları gitmiş ama bedel olarak hafızası silinmiş. Ardından kendi keşfi olan bir zayıflama yöntemine yönelen sanatçı, dört ayda 38 bedene inmiş..
Onun hem kilolu hem de zayıf hallerini defalarca gördük. En çok ve sık diyet yapan ünlüler arasında yer alan ve zaman zaman diyet mağduru konumuna düşen Seren Serengil'le, 16 yaşından beri süren zayıflama macerasının iç yüzünü konuştuk....

* Zayıflama yöntemlerinin hemen hepsini denemiş biri olarak, sizce şu anda en mantıklı zayıflama yöntemi hangisi?
Ben diyet ve zayıflama konusunda araştırma yapmaya bayılırım. Tüm yurtdışı sitelerini inceledim. Aletli zayıflama, şu sıralar en etkili ve en sağlık yöntem. Benim diyet için sabrım yok. Hemen sonuç görmek istiyorum. Bunun için teknoloji size böyle imkanlar sunuyorsa, bunlardan faydalanmak lazım. Şu sıralar hayatımda olmazsa olmazlarım; karboksi, power plate ve benim keşfim olan 'Seventy' adlı bir alet. Ben ona 'Seren' adını verdim. Kendim buldum bu aleti ve Türkiye'ye getirttirdim. Kısa zamanda da gerçekten çok iyi sonuç aldım.

4 AYDA 42 BEDENDEN 38'E İNDİM
* Bu yöntemle kaç kilo verdiniz?
4 haftada 6.5 kilo verdim ve iki beden inceldim. Ben 42 bedenlere çıkmıştım. Hamilelikle beraber 20 kilo aldım. Düşüğün ardından 8 kilo verdim, diğerleri kaldı. Bu arada çok üzüldüm. Aslında üzüntü nedeniyle yerimden kalkmak bile istemiyordum ama eşim beni yeniden hayata bağladı. Şimdi kendime dikkat etmeye başladım. Bir ayda vücudum toparlandı ve bu bana moral verdi. Aletlerle 42 bedenden 38 bedene kadar indim. 36'ya düşmek istiyorum. Bana "6 ay diyet yapacaksın" deseler, hayatta yapamam. Ben işin püf noktasını çözdüm. Vücudumu toparlıyorum ve kendimi aynada güzel görünce, diyetime de dikkat ediyorum. Yüzü güzel kadınlar daha kolay kilo alıyor çünkü alt taraflarını boşveriyorlar. Ama artık devir değişti. Yüzü güzel olmayan, müthiş zayıf bir kadını çok beğenebiliyoruz. Yani artık kilo vermek şart!

İLAÇ ALMAK HATA!
* Bugüne kadar incelmek için yaptığınız en büyük diyet hatası nedir?
En büyük hatam; ilaç kullanmaktı. İlaç aslında işe yarar gibi gözükse de, sonradan iki kat fazla kilo almanıza yol açıyor. Bende de bu durum böyle gelişti. Ayrıca, ilaçlar yüzünden psikolojim de bozuldu. Şu anda hiçbir şey hatırlamıyorum. Bu çok korkunç bir şey. Aylarca hiçbir şey hatırlamadım. Resmen eski arkadaşlarım ve bütün anılarım silindi gitti hafızamdan...

* Size zayıflama ilacını doktor mu vermişti?
İlk başta önemli diyetisyenlerden bir tanesi verdi. Bana "Bu senin incelmene yardımcı olur" dedi. Bu ilacı kullananlar, benim gibi sevdiği yiyeceklerden kopamayanlarmış. Yani kısa yoldan, sabretmeden, uzun süre rejim yapmadan zayıflamak isteyenler ve zaaflarına yenik düşenler... Tam bana bu ilaç... O yüzden de hiç düşünmeden kullandım.

* İlaç işe yaradı mı? Zayıflayıp, istediğiniz kiloya inebildiniz mi?
Tam 16 kilo verdim. 54 kiloya düştüm ama sonra aynı hızla iki kat kilo aldım. Sonuçta artık hiçbir şey hatırlamıyorum. Bu, gerçekten korkunç bir şey. Ben de hasar olarak zayıflama ilaçları hafıza kaybı yarattı. Yine de bu kadarıyla kurtulduğum, canımdan olmadığım için seviniyorum. Yurtdışındaki internet sitelerinden bu ilaçla alakalı basına yansımış korkunç şeyleri okudum ve okuduktan sonra çok korktum. Ölüm haberleri gelmeye başladı. Ben de zayıflamanın canımdan değerli olmadığını anladım ve eşimin de baskısıyla ilacı bıraktım.