kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan çifti Doha'da Seyha Mozah ve Katar Vakfı Eğitim şehrini gezip, okulun maketini inceledi.

Başbakan AK Parti'nin kapatılacağına inanmıyor

Ergun AKSOY DOHA
Başbakan Erdoğan, Katar gezisi sırasında gazetecilerin iç politikaya ilişkin soruları üzerine AK Parti hakkındaki kapatma davası hakkında, "Arkadaşlar, ben böyle bir şeye zaten inanmıyorum" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan AK Parti'nin kapatılacağına inanmıyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ndeki AK Parti kapatma davasını değerlendirirken, "Partimin kapatılacağına inanmıyorum" dedi. 8. Doha Demokrasi, Kalkınma ve Serbest Ticaret Forumu'na katılmak için Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Erdoğan, gezisinin son gününde, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile Mövenpick Otel'de, kahvaltıda bir araya geldi. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Katar Başbakanı Hamad bin Jassem Al Thani'nin onuruna verdiği öğle yemeğine katılan Erdoğan, ardından Katar Vakfı ile 10 milyar dolara mal olan "Eğitim Şehri''ni ziyaret etti. Erdoğan, gazetecilerin "Son dönemde muhalefetle karşılıklı sert mesajlar verildi. Uzlaşma olabilecek mi?" sorusuna Erdoğan, "Biz kimseye herhangi bir sert mesaj vermek durumunda değiliz" yanıtını verdi. Erdoğan, bir gazetecinin, "Davanın açılması, AKP'nin kapatılacağı anlamına gelmiyor herhalde" sözleri üzerine de, "Arkadaşlar, ben böyle bir şeye zaten inanmıyorum" yanıtını verdi.

301 AB DAYATMASI DEĞİL
Erdoğan, Katar dönüşü Esenboğa Havaalanı'nda gezisiyle ilgili bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 301 madde ile ilgili anayasa değişiklik teklifinin Avrupa Birliği dayatması olmadığını söyledi ve "AB'nin dayatması gibi yaklaşımlar şık yaklaşımlar değil. Böyle bir talebi olabilir ama bunu dayatma olarak ifade etmek doğru değil" dedi. Erdoğan, yetkinin cumhurbaşkanına verilmesiyle ilgili de "Siyaseten tarafsızlık ilkesine en uygun makam orası olduğu için orası düşünülmüştür" dedi.