kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cem Boyner

Neler gördük, bunları da aşarız bahar 10 yıl boyunca Türkiye'de

Akaretler'de 7.5 milyon dolar yatırımla mağaza açan Cem Boyner, "Daralma var. Ama bizim işimize uzun vadeli bakmak gerek. Kelebek gibi tek sezonluk ömür olmaz. 10 yıl bahar hep Türkiye'de" dedi..
Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin, "Bu da geçecek, neler gördük Türkiye'de... Bunu da aşacağız" dedi. Boyner, "Daralma mutlaka var. Ben ilk işe başladığımda babamla oturur sürekli krizlerle ilgili konuşurduk. 'Kriz var...', 'Bu da geçecek oğlum, çok yaşadık bunları' derdi. Şimdi yeni işe giren arkadaşlardaki heyecanı ben yatıştırıyorum. Bu da geçecek, çok gördük, neler gördük Türkiye'de... Bunu da aşacağız. Dünyadan da kaynaklansa, bizden de kaynaklansa. Yani bir sezonluk kelebek gibi ömür olmaz. Biz daha uzun bakmak zorundayız" dedi. Cem Boyner, büyüme hedefleri konusunda da sadece lüks tarafında değil, diğer alanlarda da oldukça iddialı büyüme hedefleri bulunduğunu, 10 yıllık dönemde baharın hep Türkiye'de olacağını düşündüğünü ifade etti. Boyner, piyasalardaki durgunluğu büyümek ve genişlemek için fırsat olarak gördüklerini anlattı.

SATIN ALMA OLABİLİR
Beymen'in 7.5 milyon dolarlık yatırımıyla hayata geçirilen Akaretler Projesi, Alberta Ferreti, Berluti, Bottega Veneta, Chloe, Corneliani, Dsquared, Etro, Jimmy Choo, Lanvin, Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Marni ve Sergio Rossi gibi 13 markayı Akaretler'e taşıdı. Boyner, buradaki satışlarının yüzde 30'unu turistlere yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Serdar Bilgili'den 3 yer daha istedik. Ünlü markalar burada olmak istiyorlar" dedi. Cem Boyner, "Geçtiğimiz yılın sonbaharından bu yana 28 yeni mağaza açtık. Bu bence önemli bir yatırım. Satın almalar olabilir, gündemimizde var ama dediğimiz gibi bunlar bir gecede olmuyor" diye konuştu.