kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kübalılar cep telefonuyla tanıştı

Yeni Haber
Küba'da halkın cep telefonu kullanmasına izin veren yönetmelik dün uygulamaya girdi. Heyecanlı Kübalılar başkent Havana'daki başvuru merkezleri önünde kuyruk oluşturdu...
Küba'da ortalama bir memur maaşının 6 katını (120$) sadece başvuru için gözden çıkaran meraklılar, cep telefonu ve görüşme ücreti için ayrıca para ödeyecek. Kübalılar turizmden ya da gurbetçi akrabaları vasıtasıyla döviz elde edebiliyor.
Kübalılar cep telefonu sayesinde ABD'deki akrabaları ile görüşme yapabilecek. Telecom Italia ile Küba devlet şirketinin ortaklığıyla kurulan GSM şirketi, ABD'yi aramanın dakikasını 2.7$ olarak ücretlendirecek.

Komünist Küba, Fidel Castro döneminde lüks tüketim olarak gördüğü cep telefonlarının kullanılmasını sınırlandırmıştı. Raul Castro'nun iş başına gelmesinden sonra bu yasağı kaldıracağını açıklamıştı. Komünist Parti'nin yayın organı Granma gazetesi ise cep telefonu yasağının yanı sıra, Kübalıların otellerde kalması, araba kiralaması, turistler için ayrılan plajlara girmesi, DVD çalar satın almalarını engelleyen birçok yasanın değiştirilmesinin Fidel Castro'nun fikri olduğunu yazmıştı. Ne var ki Castro Cumartesi günü kaleme aldığı bir makalede, bazı yasakların kaldırılmasında çok ileri gittiğini ifade etmişti.