kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Berlusconi hat-trick yaptı

YASEMİN TAŞKIN
İtalya'da sağ ittifak Meclis ve Senato seçimlerini önde bitirdi. Silvio Berlusconi üçüncü kez başbakanlık koltuğuna oturacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Berlusconi hat-trick yaptı
İtalya'nın kendine has kişiliğiyle dünya siyasetine damgasını vuran eski başbakanlarından Silvio Berlusconi ülkesinde iki gün süren seçimlerin ardından bir kez daha başbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. Yapılan ilk sandık başı tahminlerinde Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifak Meclis seçimlerinde oyların % 46.4'ünü alarak birinci oldu. Berlusconi'nin "Özgür Halk Partisi", Kuzey Ligi Partisi ile birlikte ilk tahminlere göre Senato'da ise oyların %47.2'sini aldı.

KUZEY LİGİ ŞANTAJI
Umberto Bossi liderliğindeki Kuzey Ligi partisinin oyların %7'sini alması büyük bir şaşkınlık yarattı. Kuzey Ligi oylarını geçtiğimiz seçimlere göre artırdı. İlk yapılan yorumlara göre, Berlusconi'nin olası bir hükümeti sürekli olarak Kuzey Ligi partisinin "şantajı" ile karşı karşıya kalacak.

TEMİZ ELLER SAVCISINA YÜZDE 4.5
Merkez sol ittifakın lideri Walter Veltroni'nin "Demokratik Partisi" (PD) liderliğindeki sol ittifak, sandık başı anketlerine göre milletvekili seçimlerinde oyların yüzde yüzde 38'ini elde etti. Senato seçimlerinde ise sol ittifak, oyların yüzde 38.2'sini aldı. Merkez sol ittifak içinde gücünü Veltroni'nin Demokratik Partisi'yle birleştiren 'eski temiz eller savcısı' Antonio Di Pietro'nun partisi IdV (İtalya'nın Değerleri) milletvekili seçimlerinde % 4.5 oy aldı. Bu sonuçlara göre Mecliste sağ ittifakın 340 sandalye, sol ittifakın ise 241 sandalye kazanması bekleniyor. İlk sonuçların ardından açıklama yapan Berlusconi, hükümetinde 12 bakandan 4'ünün kadın olacağını söyledi.
Haberin fotoğrafları