kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti'nin kapatılacağına inanmıyorum

CHA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin kapatılması ile ilgili olarak ilk kez net bir yorumda bulundu. Katar'da temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine, "partinin kapatılacağına inanmadığını" söyledi.

Başbakan Erdoğan, Katar'da kaldığı Four Seasons Hotel'e gelişinde gazetecilerin, "Gündeme ilişkin birkaç sorumuz olabilir mi?" sorusu ile karşılaştı. "Hayırdır. Benim gündemden hiç haberim yok" diyen Erdoğan, "Anayasa değişiklikleri konusunda yol haritası belli oldu mu? Son dönemde muhalefetle sert mesajlar verildi karşılıklı. Bir uzlaşma olacak mı?" soruları üzerine şu cevabı verdi: "Arkadaşlar Biz kimseye herhangi bir sert mesaj vermek durumunda değiliz. Bizler şu anda Katar'a gelirken arkadaşlarımıza süreçle ilgili çalışmaları devam ettirin dedik. Arkadaşlarım da sürece yönelik olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Döndükten sonra bu konuda bana da bir sunumda bulunacaklar. Bu sunumla birlikte bizler anayasa mahkemesi ile ilgili süreciaynı şekilde devam ettireceğiz. Bunun dışında konuyla ilgili herhangi bir şey yok."

"Kapatılmama ihtimali de var tabii ki partinin. Yani dava açılmış olması kapatılacağı anlamına gelmiyor" sorusu üzerine ise Erdoğan, "Arkadaşlar ben böyle bir şeye zaten inanmıyorum" diye konuştu.