kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kopya bebek artık mümkün

DIŞ HABERLER
Eskisine göre basit ve güvenli bir klonlama tekniği bulundu. Ancak bu yöntemin de yeni etik sorunlar yaratacağı söyleniyor..
Klonlanmış (kopya) çocuk üretecek teknolojiye artık sahibiz" İngiltere'nin saygın gazetesi Independent'in bu başlıkla manşetine taşıdığı haberde klonlamada etik tartışmayı ortadan kaldıracak yeni bir yöntemden söz ediliyor. Koyun Dolly için kullanılan klonlama yönteminden daha basit ve güvenli sonuçlar verdiği belirtilen yeni yöntemi geliştiren Massachusetts Teknoloji Enstitüsü...

DERİDEN EMBRİYO
Farelerde denenen yöntemde yetişkinden alınan deri hücreleri embriyo hücrelerine dönüştürülüp embriyoya enjekte ediliyor. Böylece embriyoda gelişen hücreler yetişkinin aktardığı genetik kodları da taşıyor. Eski yöntemin aksine çok daha basit olan bu yöntemle embriyonun hayatına son verilmesi gerekmiyor. Yetişkin kök hücresinden alınan özle yapılan genetik modifiye ile ilgili etik tartışmalar önlenmiş oluyor. Ancak bu kez istenilen genetik kodların yüklenebildiği "dizayn bebek" klonlanması ihtimali yükseliyor. Buluş büyük olsa da farklı tartışmaları beraberinde getireceği yorumları yapılıyor.