kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"AKP geleceğini kurtarmak hesabıyla AB'ye sığınıyor"

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "...sahte demokrasi kahramanlığı" yapmakla suçladığı AKP'nin kendi "siyasi geleceğini kurtarmak hesabıyla" AB'ye sığındığını ve siyasi ömrünü uzatmak için "etnik bölücülerden" medet umduğunu savundu.

AKP hakkında kapatma davasının açılmasının ardından uzun süredir durgun bir dönem geçiren AB-Türkiye ilişkilerine hükümetin ilgisi artarken, sürüncemede kalan TCK 301. madde değişiklik teklifi Meclis'e verilmiş ve anayasa değişikliklerinin de raftan indirileceği sinyali verilmişti. Bu arada AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da geçen hafta Türkiye'ye ziyarette bulunmuş ve bu ziyaret tartışmalara yol açmıştı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında AKP'nin kapatma davası sürecinde izleyeceği stratejinin belli olmaya başladığını, "kontrollü ve bilinçli bir gerginlik" siyaseti izleyeceğini ileri sürdüğü AKP'nin yargının abluka altına alınması bakımından da AB ve ABD'nin müdahalelerini de "tehdit aracı" olarak kullanacağını, AB'nin vereceği desteğin karşılığı olarak da "...reform adı altındaki AB dayatmalarının" hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü anlattı.

AKP'nin ödeyeceği "diyetin" ilk karşılığı olarak da "...Türklük değerlerine hakareti serbest bırakmak" olduğunu ve bunun için de 301. madde değişikliğinin meclis gündemine girdiğini söyledi.

Bahçeli, Barosso'nun Ankara ziyaretinin amacının AKP'nin AB "dayatmalarını" yerine getirme sicilini denetlemek olduğunu vurgulayarak, hem kapatma davasında AKP'ye aradığı desteği vermek, hem de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözlerin "tahsilat döneminin geldiğini" hatırlatmak olduğunu belirtti.

"Siyasi maksatlarını ve emellerini AB hedefine oturtmak için büyük bir gayret içinde olan hükümet, kendini iktidarda tutacak, sanal başarılarına katkıda bulunacak her türlü tavizi bugüne kadar vermiştir" diyen Bahçeli, "bu hafta meclis gündemine gelecek olan 301. madde değişiklik teklifi, böylesi basit hesabın ve muhtemel desteğin diyeti olarak karşımıza çıkarılmak istenmektedir" diye konuştu.

Bahçeli, 301. madde değişikliğini "millete yönelik bir suikast" olarak niteledi ve "Bu teklifle sonuna kadar mücadele edecektir" dedi.


REUTERS