kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İkisi de kürtajı destekledi

Yeni Haber
ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin Demokrat Parti aday adayları Hillary Clinton ve Barack Obama, İnanç Forumunda Tanrı ve dini tartıştı. İki aday kürtaj hakkını destekledi.

Beyaz Saray'ın müstakbel adayları, seçim kampanyalarındaki hassas konulara atfedilen bir forumda, hayatlarında Tanrının varlığından ve ne kadar sıklıkla İncil okuduklarından bahsetti. Forumda Clinton ve Obama, inanç çatısı altında kürtaj, alkol ve din gibi tartışmalı konulara da girdi.

Cumhuriyetçi aday John McCain'in katılmadığı Pennsylvania'da düzenlenen forumda, New York senatörü Clinton, hayat olasılığının gebelikle başladığını belirtti. Clinton, kürtajın meşru olmasını ve güvenli bir şekilde yapılmasını savundu. Obama da, foruma katılanların hayatın gebe kalınmasıyla birlikte
başlayıp başlamadığı sorusuna, "bunun yanıtını bilmediğini, hayatın ceninin rahme düşmesiyle başladığına dair kesin bir görüşü olmadığını" belirterek, tartışmalar sırasında bu konuda dışlanmaması gereken ahlaki değerlerin bulunduğunu hatırlattı.

Din konusunda da görüş belirten adaylardan Clinton, dinin yaşamında yer aldığı ve zor ahlaki konularda düşünüp taşındıktan ve dua ettikten sonra karar aldığını belirtti. Demokrat adaylar Obama ve Clinton, 22 Nisanda Pennsylvania'da yapılacak ön seçimlerde kozlarını bir kez daha paylaşacak.