kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cisco CEO'su John Chambers Coca-Cola ile yaptıkları çalışmayı övdü ve Esat Sezer'e (solda) Coca-Cola logosu ve renklerindeki ağ köprüsünü hediye etti.

'Maliyetleri düşürdük diye bizi el üstünde tutuyorlar'

TİMUR SIRT
Coca-Cola Enterprise Bilişim Teknolojileri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Esat Sezer "Maliyetleri her yıl % 5 aşağı çekip, verimliliği ve kârı artırdığımız için değerliyiz" dedi..
Dünyanın en büyük alkolsüz içecek devi Coca-Cola'nın Başkan Yardımcısı Esat Sezer şirketin kârlılığı konusunda risk alıp başarılı olan yöneticilerin el üstünde tutulmasının doğal olduğunu söyledi. Sezer, "Her yıl yüzde 5 maliyet düşüşü sağlayan, karı ve verimliliğin artışına katkıda bulunduğumuz için burada bizi el üstünde tutuyorlar" diye konuştu. Cisco'nun Hawaii'de düzenlediği iş ortakları toplantısı Cisco Partner Summit 2008'e konuşmacı olarak davet edilen Coca-Cola Enterprise Bilişim Teknolojileri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı (CIO) Esat Sezer Bilişim Teknolojilerinden sorumlu kişi olarak sadece sistemler işlesin diye düşünmediğini "Her yıl maliyetleri aşağıya çekip şirketin karlılığına katkıda bulununca bizi el üstünde tutuyorlar" dedi. Coca-Cola'nın CEO'su olan Muhtar Kent'ten önce şirketin teknolojiden sorumlu tepe yöneticisi olarak atanan Sezer, SABAH'a konuştu. Göreve atanmadan önce Muhtar Kent veya herhangi bir Coca-Cola yöneticisi ile tanışmadığını ancak göreve atandıktan sonra tanıştığı belirten Sezer, tüm yöneticilerin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.

TÜRKLER BAŞARILI
Coca-Cola İcra Kurulu Başkanı Muhtar Kent ve Coca-Cola Avrasya Başkanı Ahmet Bozer ile birlikte İcra Kurulu'nda Türk sayısının arttığını söyleyen Sezer, esprili bir şekilde, "Biraz daha zorlarsak İcra Kurulu'nun tamamı Türk olacak" şeklinde konuştu. Sezer, Türk yöneticilerin sayısının artmasının sebebini şöyle açıkladı: "Girdiğimiz her yerde Coca-Cola adına istikrarlı bir başarı yakaladık. Biz bu durumdan çok memnunuz. Başarı geldikçe Türk yöneticilerin sayısının artması doğal. Ancak biz diğer arkadaşlarımızla da uyumlu şekilde çalışıyoruz." "Türkiye'ye yatırım yapmak istiyoruz ama Bulgaristan'ın 3 katı maliyet karşımıza çıkıyor" diyen Sezer, "Sanırım Coca-Cola adını duyan maliyetleri şişiriyor" dedi. Sezer Türkiye'de yatırım yapmak için yaptığı araştırmaların maalesef pek iç açıcı olmadığını söyledi.