kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

301 ve Mumcu

AK Parti'nin, 301'i hemen Meclis'e sevk etmeyen CHP Grup Başkanvekili Güldal Mumcu'ya tepkisini anlayamıyorum. Sanki, neredeyse iki yıldır 301'e dokunmayan kendileri değildi. Ayrıca Türkiye'nin demokratikleşmesi için sadece 301 değişikliği yeter mi?
Yargıtay Başsavcısı, Fethullah Gülen'in fiilini, Türk Ceza Kanunu'nun 220'nci maddesi kapsamında mütalâa etti. "Gülen, kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmuştur" dedi; bu maddenin "soyut tehlikeyi" cezalandırdığını açıkladı. Bir başka ifadeyle, muhtemel tehdidi. Demek 220'nci madde, "niyet okumaya" müsait tuzak hükümler ihtiva ediyor.
Siyasal Partiler Kanunu ve seçim yasalarında da birçok antidemokratik unsur mevcut. AK Parti, hiç değilse, 100 milletvekilinin barajsız D'Hondt sistemine göre seçilmesini sağlayacak düzenlemeleri de gerçekleştirmeli.
Ayrıca hükûmet, demokrasi konusunda samimiyetini göstermek istiyorsa, mutlaka zorunlu din derslerini kaldırmalı, bunun yerine ilköğretim birinci sınıftan itibaren seçmeli din dersi getirmeli. Dini ilgilendiren konularda, bir tutukluk ve isteksizlik seziyorum. meselâ Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun sözleri: "Cemevini, caminin alternatifi gibi sunmak, Aleviliği müstakil bir din haline getirir ve Müslümanlıktan koparır." (9 Nisan 2008)
Acaba bu konuda Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Başbakan Tayyip Erdoğan ne düşünüyor? Sadece Muharrem ayında iftar yemeği vererek Alevileri kucaklamak mümkün mü?