kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Her şey dahil sistemi bitirin parayı alıp, vergisini getirin'

Türkiye'de otellerin çok güzel olduğunu söyleyen Unakıtan, her şey dahil sistemi eleştirerek, "Kıymetinizi bilin. Bunlardan da parayı alın kardeşim" dedi..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'deki otellerin fevkalade güzel olduğunu belirterek, "Ama bütün bunlara rağmen güven azlığından mıdır, her şey dahil, fiyatları indir Allah indir... Adamı sabahtan başlıyoruz doyurmaya, akşama kadar... İşimiz gücümüz hizmet, para var mı? Yok. Kendinizin kıymetini bilin. Dünyada çok az yerde bu kadar güzel hizmet var. Bunlardan da parayı alın kardeşim, bunun parası budur" dedi.

'DOĞRU DÜRÜST VERGİ VERİN'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyeleriyle yemekli toplantıda bir araya gelen Unakıtan, yaptığı konuşmada, Hükümet olarak kalkınmanın temeline özel sektörü koyduklarını, devletin işletmecilik yapmaması gerektiğini belirterek, "Hükümet olarak gölge olmayalım, ayağınıza taş olmayalım yeter" görüşünü dile getirdi. Avrupa ülkelerinin yılda 40-50 milyon turist çektiğini, Türkiye'nin ise 20 milyon ile övündüğünü ifade eden Unakıtan, "Acente sahipleri, sizden böyle turist sayısı bekliyoruz. Onları aşalım artık" dedi. Türkiye'deki otellerde servisin, hizmetin çok iyi olduğunu vurgulayan Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oteller fevkalade güzel. Biraz çevreciliğe dikkat etmemiz gerekiyor. Ama bütün bunlara rağmen güven azlığından mıdır, her şey dahil, fiyatları indir Allah indir... Adamı sabahtan başlıyoruz doyurmaya, akşama kadar... Avrupa'nın bütün TIR şoförleri bizde. 35 Euro fiyat... İşimiz gücümüz hizmet, para var mı? Yok. Kendinizin kıymetini bilin. Yaptığınız servisin kıymetini bilin. Dünyada çok az yerde bu kadar güzel hizmet var. Bunlardan da parayı alın kardeşim, bunun parası budur. Sesinizi bize duyuruyorsunuz, onlara duyuramıyorsunuz. Bu servisinizi, hizmetinizi ucuza satmayın. Hepsi süper. Deniz var, yeşillik var. Bizim yapacağımız bir şey varsa da söyleyin." KDV ile ilgili düzenlemeleri hatırlatan Unakıtan, ''Bu işin vergisini doğru dürüst verin. Getirin paraları, vergisini de verin'' dedi.