kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türk Lirası dolara karşı değerlendi Önceki gün 1.31 lirayı geçen dolar dün uluslararası para birimleri karşısında gerilemeye devam etti. Dolar dün 1.30 liradan işlem görürken, Euro ise 2.06 lira seviyesinden haftayı kapattı.

GE durgunluğu teyit etti İMKB'de düşüş sınırlı kaldı

GE'nin olumsuz kâr verileri piyasaları kaygılandırdı. Avrupa borsaları % 1.5 gerilerken İMKB-100 endeksi ise % 0.28 düştü..
İLİŞKİLİ HABERLER
GE durgunluğu teyit etti İMKB'de düşüş sınırlı kaldı
Yurtdışında görünümün bozulmasına paralel dün dalgalı seyreden Türkiye piyasaları, ABD'den gelen olumsuz kâr haberleri bozulmaya başladı ancak düzeltme hareketi yine de Avrupa piyasalarına nazaran sınırlı kaldı. İMKB-100 endeksi dün yüzde 0.28 değer kaybederek, 41 bin 980 puana geriledi. Önceki gün 1.31 liraya yükselen dolar dün dışarıdan gelen haberler ile 1.30 lira seviyesine kadar geriledi. Türk Lirası dolara karşı hafif değerlendi ve dolar bankalarararası piyasada 1.3045- 1.3070 YTL'den kapandı. 13 Ocak 2010 vadeli gösrege niteliğindeki tahvilin bileşik faizi yüzde 18.45'e geriledi. Piyasa analistleri, dip arayışı içindeki yabancı fonların ucuz olduklarına inandıkları hisse senedi piyasasında yeniden pozisyon almaya başladıklarını ve bu nedenle borsanın daha yukarı yönlü tepki vererek, Avrupa borsalarına oranla daha az düşüş gösterdiğine dikkat çekti. İMKB-100 endeksi dün ilk seansta yüzde 1.74 yukarıdayken, ABD'den gelen veriler ile eksiye döndü.

'ZARARIN % 40'I ORTAYA ÇIKTI'
Piyasa değeri açısından dünyanın üçüncü büyük şirketi olan ABD'li General Electric'in (GE) 2008 yılı ilk çeyreğinde net kârının yüzde 5.8 gerilediğini açıklaması ile uluslararası piyasalarda moraller bozuldu. GE'nin finans hizmetleri veren iştiraklerinin özellikle mart ayında küresel piyasalarda yaşanan sıkıntıların ardından çalkantılı bir dönem geçirdiği bildirilirken, ABD'li şirketin ilk çeyrek gelirlerinin 4.3 milyar dolara düştüğü açıklandı. Uzmanlar, gelen açıklamayı 'GE'nin düşen gelirleri ABD'nin resesyonda olduğunu teyid ediyor. Finans piyasalarında krizin sonuna gelinmiş olabilir ancak reel ekonomi üzerindeki etkileri başladı' şeklinde yorumladı. Haberin ardından finans piyasalarına ilişkin kaygılar arttı. Credit Suisse'nin 'ABD'li bankaların zararı 650 milyar doları aşar. Şu ana kadar zararların yüzde 40'ı ortaya çıktı' açıklamaları piyasalarda krizin derinleşeceği beklentilerini güçlendirdi.