kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek

"Erdoğan'ın adı zenginler listesinde yer almıyor"

AA
Bakan Şimsek ABD'deki konferansta bir katılımcının iddiası üzerine Başbakan'ın adının Türkiye'de ve dünyadaki zenginler listesinde yer almadığını söyledi..
Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Washington'da konferans sırasında bir katılımcının sorusu üzerine "Başbakan Erdoğan'ın adının Türkiye'de ve dünyadaki zenginler listesinde yer almadığını" söyledi. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın bahar dönemi toplantılarına katılmak üzere ABD'de bulunan Şimşek, George Washington Üniversitesi tarafından düzenlenen "küresel finans dünyasında Türk finans piyasalarının yeni görünümü" konulu konferansta bir konuşma yaptı. Konferanta Türkiye'de alkolden yüksek vergi alındığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyanın en zenginleri arasında yer aldığını iddia eden bir katılımcıya cevaben Bakan Şimşek Türkiye'nin, AB ülkelerine kıyasla alkol ve tütünden daha az vergi aldığını belirtti ve Başbakan Erdoğan'ın adının Türkiye'de veya dünyadaki zenginler listesinde yer almadığını vurguladı.

'ÜYE OLACAĞIMIZA İNANIYORUM'
Küresel ekonomideki düşüşün etkileriyle Türkiye'nin nasıl başa çıkacağı yönündeki soru üzerine Şimşek, rezervlerin sağlam ve ekonominin kuvvetli olduğunu, bu çerçevede Türkiye'nin göreceli olarak iyi bir pozisyonda olduğunu kaydetti. AB üyelik müzakerelerini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Şişmek, "Ben, AB'ye üye olacağımızı düşünüyorum. Bizim AB'ye, AB'nin de bize ihtiyacı var" dedi.