kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toptan saatte 431 kilometre hız yaptı

Yeni Haber
Çin'deki temaslarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Şanghay'da saatte 431 kilometre hız yapabilen maglev treniyle gezdi.

Toptan ve beraberindekiler, Pekin ve Şian'in (Xian) ardından Çin gezisinin son durağı ve Çin'in en büyük şehri olan doğudaki Şanghay'da temaslarda bulundu. Türk heyeti, Çinli yetkililer tarafından kendileri için özel olarak hazırlanan tren seferine büyük ilgi gösterdi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Toptan, tren hakkında bilgi aldı. Maglev treniyle gezerken, hızın 431 kilometreye ulaşması sonucu bir hayli heyecanlandığı gözlenen Toptan ve beraberindekiler, tebriklerini alkışlayarak gösterdi.

Türk heyeti, tren gezisinin ardından gökdelenleriyle ünlü Pudong semtinin sembolü olan 468 metre yükseklikteki dünyada 3., Asya'da birinci televizyon kulesine çıktı. Doğunun İncisi olarak adlandırılan kulenin en yüksek katına çıkan Toptan, şehri buradan izledi. Kulenin şeref defterini de imzalayan Toptan, kule önündeki bando gösterisini ilgiyle izledi.
Kulenin ardından da şehrin Kentsel Kalkınma Müzesi'ni gezen Toptan, burada izlediği sinevizyon gösterisine hayran kaldı. Toptan, Şanghay Ulusal Halk kongresi Daimi Komitesi Başkanı Liu Yun Geng'in onuruna verdiği akşam yemeğine de katıldı.

Toptan ve beraberindekiler bugün, Yangshang Derin Su Limanı ve Donghai köprüsünü ziyaret ederek, Türkiye'nin Şanghay Konsolosu Murat Ülkü'nün onuruna vereceği resepsiyona katılacak. Türk heyeti bu akşam Türk Hava yoları uçağıyla İstanbul'a dönecek.

Toptan'a eşi Saime Toptan ile birlikte TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Meral Akşener, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile TBMM İdare Amiri ve Konya Milletvekili Orhan Erdem eşlik ediyor.