kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

50 ülke, çocuk ölümlerini engelleyemiyor

Yeni Haber
Birleşmiş Milletler Milenyum Gelişme Hedefleri'nin 2015 için koyduğu çocuk ölümlerini azaltma çalışmalarında 50 ülkenin başarısız olduğu bildirildi. ..
The Guardian gazetesinin haberine göre, doğumdan sonraki çocuk ölümlerinin 'aşırı' fazla olduğu 68 ülkenin, uluslar arası yardımlara rağmen sadece 18'inde kayda değer gelişmeler var. Bunun yanında, doğum sırasındaki kadın ölümlerinin ise önemli ölçüde azaldığı kaydedildi.

Ölümlerin çok sık yaşandığı Çin'de, son 8 yıldaki çalışmalarla başarılı sonuçlar elde edilirken, Afrika ülkelerinde ise durum daha da kötüye gidiyor.

5 yaş altındaki çocukların ölümlerinin engellenmesinde Peru, Brezilya ve Endonezya en başarılı ülkelerden. Çad, Kamerun, Güney Afrika, Yeni Gine, Kongo, Kenya, Lesotho, Zimbabve, Swaziland ve Bostwana'da ise, salgın hastalıklar ve HIV virüsü çocuk ölümleri sayısını arttırdı.

Olumsuz sonuçların rekor düzeyde olduğu Sierra Leone'de, her 100 bin çocuk doğumunda 2 bin 100 anne ölüyor. İngiltere'de ise, her 100 bin çocuk da sadece 8 anne yaşamını yitiriyor.