kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti'den Mumcu'ya sert tepki

Yeni Haber
TCK'nın 301. maddesi AKP ile CHP arasında yeni bir krize neden oldu. CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu teklifi imzalamayınca AKP de sert tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Bozdağ, teklifi imzalamayan Mumcu'nun tavrını, "Hukuka, parlamentoya ve siyaset geleneklerine aykırıdır" şeklinde değerlendirdi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TCK'nın 301. maddesinde yapılan değişiklik teklifinin 7 Nisan tarihinde Meclis Başkanlığı'na sunulduğu hatırlatarak, CHP'li Meclis Başkanı Güldal Mumcu'ya tepki gösterdi. Bozdağ yaptığı yazılı açıklamada, "TBMM Başkanı'na vekalet eden Sayın Güldal Mumcu, hiçbir taktir yetkisi bulunmadığı halde her nedense iki gündür teklifi havale etmemiştir" dedi. Bozdağ, Mumcu'nun tutumunu, "Hukuka, parlamentoya ve siyaset geleneklerine aykırıdır" şeklinde değerlendirdi.

AKP'nin Meclis Başkanlığı'na sunulan 301. maddenin değişikliğine yönelik kanun teklifi dün TBMM Başkanlığı'nda bekletildi. Komisyon, teklif dün iletilmiş olsaydı yarın gündeme alacaktı. TBMM Başkanı Toptan'ın yerine vekalet eden CHP'li Güldal Mumcu'nun imzalamaması nedeniyle komisyonlara sevk edilemedi. AKP'lilerin baskıları üzerine durum CHP lideri Baykal'a iletildi. Ancak Baykal'ın da Mumcu gibi düşünerek "Güldal hanım imzalamasın" dediği iddia edildi.

(ANKA)