kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: Yanlışın hesabı soruluyor

CHP lideri Baykal, "uzlaşma" çağrılarına kapıyı kapattı: Laiklik boğazlanırken demokrasi davulu mu çalacaksınız. Bırakın şeriat işlesin, parmak acısın..
Deniz Baykal, AKP'yi kurtaracak anayasa değişikliğine karşı çıktı. Baykal, CHP grup konuşmasında şöyle konuştu:

ARABA NİÇİN DEVRİLDİ?: Siyasetin uyarıları işe yaramayınca devreye hukuk girdi. Niçin araba devrildi? Üç tane açık açık askeri müdahale oldu. Bu geçmişi bildiğimden 2002'de gidip uyardım.

SEÇİM DEMOKRASİ DEĞİLDİR: Batı bu sorunu taa Ortaçağ'da halletti. Seçim yapmak demokrasi değildir. Mısır'da İran'da da seçim yapılıyor. Laiklik bizim için temel ilkedir. Almanya'da Nazizm veya bir başka ülkede komünizm tehlikesi olabilir, ama bizde ise din istismarından kaynaklı bir tehlike var.

YANLIŞIN HESABI SORULUYOR: Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşmayı dışlamadan başlayan pek çok yanlışlık yapıldı. Uyarılarımız dinlenmedi. Olay yapılan yanlışların hesabını sormaya yöneliktir.

LAİKLER-DİNCİLER TARTIŞMASI: Batıda bu nasıl yorumlanıyor: Laikler ve dinciler çatışması. Elin yabancısı bile görüyor, sen göremiyorsun. Hukukun elini tutmak, 'Anayasa'da laikliğe gerek yok' anlayışıdır.

BIRAK PARMAK ACISIN: Bizim anlayışımızda 'şeriatın kestiği parmak acımaz' sözü vardır. 'Parmak acıyacaksa şeriatı değiştiriverelim' anlayışı yoktur. Parmak acıdı diye isyan etme, şeriat işlesin, parmak acısın.

DEMOKRASİ DAVULU: Laiklik ilkesi katledilirken, boğazlanırken, sesi çıkmasın, duyulmasın diye demokrasi bandosu, davulu, trampetleri mi çalacaksınız.