kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Anne Emine Altıyaprak: Asıl mucize oğlumun doğru ellerle buluşmasıdır...

Babası 700 mail attı Baran bebek kurtuldu

Nurdeniz ERKEN HABER MERKEZİ
Baran bebek, 10 ameliyat geçirdi. Siroz oldu. Babanın mail'le ulaştığı 700 kişiden Prof. Münci Kalayoğlu, 19 saat süren karaciğer nakli ile Baran'a hayat verdi..
Henüz anne karnındayken damarsal yapı bozukluğu oluşan ve tüm karaciğerini ve safrakesesini saran 6.5 santimetrelik kitleyle doğan minik Baran'ın, önce karaciğerinin yüzde 75'i, safra kesesinin tamamı alındı. Ancak talihsiz bebek bir süre sonra siroz oldu ve karaciğeri iflas etti. Doktorlar da tek umudun karaciğer nakli olduğunu söyledi. Baba Ekrem Altıyaprak, 700 kadar kişiye mail atarak yardım istedi. Bu mail'lerden biri Memorial Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'na ulaştı. Prof. Kalayoğlu, muayenenin ardından anneden karaciğer naklinin şart olduğunu söyledi.

ORGANLARI BİRBİRİNE YAPIŞIKTI'
Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve Prof. Dr. Koray Acarlı başkanlığındaki ekip, 19 saatlik bir operasyonla nakli gerçekleştirdi. Acarlı, ameliyatın, şimdiye dek gerçekleştirdikleri en zorlu operasyonlardan biri olduğunu belirterek, "Bebeğin birçok organı geçirdiği ameliyatlar nedeniyle birbirine yapışmıştı" dedi. Doğduğu günden bu yana 10'a yakın ameliyat geçiren, ameliyatlardan birinde kalbi de duran Baran, nakil sonrasında 3 ayda sağlığına kavuştu. Şimdi 9 aylık Baran bebek artık çevresine gülücükler saçıyor.