kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'BOŞANINCA BUNALIMA GİRDİM' Manken eşi Padma Lakşimi'den (üstte) boşanmasının ardından bunalıma girdiğini söyleyen Rüşdi, "Çalışma odama aniden nükleer bir bomba düşmüş gibi oldum" dedi.

'Korktuğum için İslam'a döndüm dedim'

İslam'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında ölüm fetvası çıkarılan Salman Rüşdi'nin açıklamaları yine olay yaratacak..
Şeytan Ayetleri kitabının Hint asıllı İngiliz yazarı Salman Rüşdi, 1990 yılında tepkileri dindirmek için "inancını yeniden bulduğu ve İslam'ı anlamaya çalıştığına" dair yaptığı açıklamaların yalan olduğunu söyledi. Rüşdi, ölüm tehditlerinden korktuğu için böyle konuştuğunu itiraf etti.

'KEŞKE ŞOFÖR OLSAYDIM'
İngiliz More4 TV kanalında gelecek ay yayınlanacak röportajında Rüşdi, 20 yıl önce yayımladığı "Şeytan Ayetleri" kitabının yarattığı öfkeden sonra kendisine yönelen şiddeti dindirebilmek için "İslam'ı kucaklamak istiyorum" diye yalan söylemek zorunda kaldığını belirtti. Şeytan Ayetleri kitabının pek çok İslam ülkesinde yasaklanması ve protesto edilmesi nedeniyle büyük baskı altında olduğunu söyleyen Rüşdi, "İslam'la barışmaya çalıştığım yönündeki açıklamalarım nedeniyle arkadaşlarım bile bana tavır koydu. Bir şekilde yalan söyleyerek de olsa uzlaşmacı bir tavır sergilemem gerektiğini düşündüm. Beni ölüm fetvasından da çok kitaba yapılan eleştiriler üzdü. Düşünsenize 5 yıl uğraşıp bir kitap yazıyorsunuz ve bunlar oluyor. O zaman 'Keşke otobüs şoförü olsaydım' diye düşündüm" dedi.