kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nilgün Özköseoğlu

Doktora 'Dosyamı sızdırdın' davası

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
Sosyetenin tanınmış isimlerinden Nilgün Özköseoğlu, doktor komşusu Abdullah Nuri Çelik'in, kendisinin alkol alışkanlığını gösteren dosyayı, aralarındaki hakaret davasında delil olarak mahkemeye sunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Özköseoğlu, bu bilgileri vermekle suçladığı hastaneyi de savcılığa şikâyet etti. Özköseoğlu hastane ve doktorun cezalandırılmasını istedi.

İNTİHARA KALKTI
Dr. Çelik ise Nilgün Özköseoğlu'nun hasta dosyasının elinde bulunmadığını ifade etti. Olay şöyle gelişti: İstanbul Beşiktaş'ta yaşayan Özköseoğlu bir gün evinde tek başınayken intihara yeltendi. Özköseoğlu'nun yakınları bulunmadığı için komşusu Abdullah Nuri Çelik olaya müdahale etti. Ambulans çağıran Çelik, Özköseoğlu'nun hastaneye kaldırılmasını da sağladı, hatta hastane masraflarını ödedi. Ancak bu olaydan sonra iki komşunun ilişkileri bozuldu. Yer yer hakarete varan tartışmalar nedeniyle Dr. Çelik komşusu hakkında hakaret davası açtı. Ancak Çelik'in mahkemeye verdiği dilekçe bir başka davanın açılmasına neden oldu. Nilgün Özköseoğlu, Dr. Çelik'in dilekçesinde sağlık durumu hakkında gizli kalması gereken, aleyhine kullanılabilecek bazı bilgilerin bulunduğunu belirledi. Özel bir hastanedeki hasta dosyasının protokol numarasına varıncaya kadar Çelik'in dilekçesinde yer aldığını, hatta bu dosyanın ellerinde bulunduğunun açık şekilde beyan edildiğini belirten Özköseoğlu, suç duyurusunda bulundu.

'DOSYA VERİLMEZ'
Nilgün Özköseoğlu'nun avukatı, dava devam ettiği için konuşmaktan kaçınırken şikâyet edilen Dr. Çelik, hastane dosyasının elinde olmadığını söyledi. Hastane yetkilileri ise şikâyetle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını kaydedip "Hasta dosyasının üçüncü şahsa kanunsuzca verilmesi mümkün değil. Savcılıktan böyle bir inceleme talebi de gelmedi" dedi.