kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerikalı aktör Charlton Heston öldü

Yeni Haber
Amerikalı aktör Charlton Heston öldü.Ünlü oyuncunun hayatını kaybettiğini aile üyeleri açıkladı.

Sanatçının rol aldığı en tanınmış filmler arasında "Maymunlar Cehennemi" ve "Ben Hur" bulunuyor.

HESTON, ÖZEL BİR TÖRENLE TOPRAĞA VERİLECEK

ABD'de dün gece 84 yaşında hayatını kaybeden Hollywood'un önemli aktörlerinden Charlton Heston, özel bir törenle toprağa verilecek.

Heston'ın ailesi, yazılı bir açıklama yaparak, 1950'li yıllarda parlayan ve bir süredir silah firmalarının sözcülüğünü yapan ünlü aktörün, dün gece, eşi Lydia'nın da bulunduğu Beverly Hills'deki evinde öldüğünü kamuoyuna duyurdu.

2002 yılından bu yana Alzheimer hastası olan aktörün ölümüyle ilgili aile açıklamasında, hiç kimsenin Heston'dan daha dolu dolu bir hayat yaşamadığı belirtilerek, ünlü aktörün "Şahane bir hayat yaşadım. 2 kişiye yetecek kadar yaşadım" sözleri hatırlatıldı. Açıklamada, sanatçının cenazesi için özel bir tören düzenleneceği bildirildi.

Charlton Heston, 1950'li ve 1960'lı yıllarda özellikle tarihi kahramanların rollerini canlandırarak Ben Hur'dan 10 Emir'e, Anthony ve Cleopatra'ya, daha sonra da bilim kurgu Maymunlar Cehennemi'ne kadar onlarca filmle beyaz perdede ölümsüzleşmişti. Charlton Heston, 1959 yılında en iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülünü kazanmıştı.

Heston, 1993-2003 yılları arasında da ''silah sahip olma'' hakkını savunan lobi grubu Ulusal Silah Birliğinin başkanlığını da yapmıştı.

Gerçek adı John Charlton Carter olan ve üvey babasının Heston soyadını alan aktör, 4 Ekim 1923'te Illinois'de doğdu. 1944'te Lydia Clarke ile evlenen ve 64 yıl evli kalan Heston'ın, Fraser ve Holly Ann adında iki çocuğu bulunuyor.

(AA)