kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İngiliz basını Evren Anıl'ı "dâhi bilgisayar uzmanı" olarak tanıttı.

Evren'in katilleri dört yıl hapisle kurtuldu

DIŞ HABERLER
Londra'da Evren Anıl'ı öldüren iki İngiliz, dört yıl hapis cezası aldı. İngiliz basını katillere az ceza verildiğini yazdı..
İngiltere'de 23 yaşındaki Evren Anıl adlı Türk genci öldüren iki İngiliz'in yargılanması tamamlandı. Londra'da ağustosta meydana gelen olayda Patrick Rowe (17) ile Dejon Thompson (16) adlı iki İngiliz, Evren Anıl'ın otomobil camından içeri çikolata çöpü atmıştı. Araçtan inip gençlerle tartışan Anıl, çıkan kavga sonucunda boynundan yaralanmış, yüzüne atılan yumrukla beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmişti. Londra Mahkemesi, Thompson ve Rowe'un dört yıl hapis cezası almasına karar verdi. Hâkim Goddard, "Sizin aptal davranışınız yüzünden Evren Anıl ölmüştür. Çok dürüst, iyi ve başarılı bir eğitime sahip bir gençti" dedi.

BASIN, KARARI ELEŞTİRDİ
Bu karar, ülkede tartışma yarattı. Kingston Üniversitesi'ni birincilikle bitiren Anıl'ın katillerinin 4 yıl hapisle kurtulması, İngiliz basınında da konu oldu. Basın, "dâhi bilgisayar uzmanı" olarak tanıttığı Anıl'ın katillerinin az ceza aldığını yazarken Sun gazetesi "Sadece dört yıl ceza aldılar" başlığını attı.