kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Millet, kendisine destek olanı da köstek olanı da çok iyi biliyor'

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin, kendisine destek olanı da köstek olanı da çok iyi bildiğini kaydetti. Erdoğan, AK Parti'nin mücadelesini her zaman demokratik yollarla sürdüreceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Demokrasilerde millet ne derse olur. Bunu bilmeyenler öğrenecek, bilecek, duyanlar duymayanlara anlatacak. Biz Türkiye için yola çıktık" dedi.

"Onlar Ankara'da oturmuş kuyu kazmakla meşguller. Hizmet edemedik, bari hizmet edeni engelleyelimin peşindeler" diyen Erdoğan, bu milletin kendisine destek olanı da köstek olanı da çok iyi bildiğini kaydetti. Erdoğan, AK Parti'nin mücadelesini her zaman demokratik yollarla sürdüreceğini dile getirdi.

Erdoğan, "Baykal'ın enerji Bakanı olduğu zaman Ankara'da bakanlar kurulunda onlar toplantıyı palto giyerek yapıyordu. Biz toplantıyı bakanlarımıza palto giydirerek yaptırmıyoruz. Benim çiftçi kardeşim benzin istasyonunda elinde bidonla kuyruk bekliyordu. Rüşvet vererek benzin istasyonlarından akaryakıt alıyordu. Ben de aldım da onun için söylüyorum" diye konuştu.

AK Parti Malatya Gençlik Kolları'nın kongresine katılmak üzere Malatya'ya gelen Başbakan Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda partililere seslendi.
Erdoğan'ın hedefinde CHP vardı. Salondan "Vur vur inlesin CHP dinlesin" sloganları yükselince Başbakan Erdoğan, "İnanın zaman kaybına değmez. Biz işimize bakalım. Siz 22 Temmuz'da CHP'ye gereken dersi sandıkta verdiniz. İlk seçimde CHP Malatya'da ve Türkiye'de iyice tozduman olacak ben bunu da görüyorum" şeklinde konuştu.

"MİLLETE HİZMETLE BİR YERLERE VARILABİLİR"

Komplo teorileri ile bir yerlere varılamayacağına işaret eden Başbakan, millete hizmetle bir yerlere varılabileceğini ifade etti. Erdoğan, şöyle dedi: "Çıkar çevrelerinin millette yeri yoktur. İşte onlar milletle kendi aralarına duvarlar örerler. Onlar kendi oylarını benim Anadolu'nun köyündeki halkımın oyundan farklı görmek isterler."

Başbakan Erdoğan CHP'yi eleştirdi. Erdoğan, "Bu ülkede bir taraftan bir olacağız beraber olacağız diyeceksin. Ayrımcılığın en önemli borazanlığını yapacaksın yok böyle bir şey. Bizim ülkemizde 36 etnik unsur var. Biz gelirken etnik milliyetçiliğe hayır dedik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 70 milyon vatandaşımızı 'Yaradılanı yaradandan ötürü severiz' anlayışı ile sevdik. Ayırt etmedik. Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız dedik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye nüfusunun yarısının yaşının 30 yaşın altında olduğunu dile getirerek, Avrupa ve Dünyanın, ülke gençliğine hasret olduğunu söyledi. Başbakan, merhum Menderes'in sözünü de hatırlatarak, şöyle devam etti: "Menderes'in ifadesi ile yeter söz de karar da milletindir demiştik. Demokrasinin bir kaidesi olarak tarihe geçecek. Demokrasilerde millet ne derse olur. Bunu bilmeyenler öğrenecek, bilecek, duyanlar duymayanlara anlatacak. Biz Türkiye için yola çıktık."

Malatya'nın adının provakasyonlarla, tahriklerle, vahşice işlenmiş cinayetlerle anılmasının Malatya'ya haksızlık olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kimse Malatya'ya ve Malatyalılar'a haksızlık etmesin. Malatya bir sevgi şehridir. Türkiye'nin her şehrine örnek olacak bir merhamet şehridir. Bu tür tahriklere dikkat edin. Demokratik duruşunu asla sozmayım. Asla gerginliğin tarafı olmayın. Biz Türkiye'nin aydınlık yarınları için varız" dedi.

"MUHALEFET YANLIŞ RAKAMLAR VEREREK HALKI YANILTIYOR"

Türkiye'nin, birinci ligde oynayan dünyanın büyük ekonomileri içerisine 180 ülke arasında en büyük 17. ekonomisine sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Yeni hedefimiz, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak. Kişi başına yurt içi hasılayı 9 bin 333 liraya kadar yükselttik. Bu yıl sonunda 10 bin hedefine ulaşacağız. CHP, MHP ve diğerleri vatandaşı yanıltmak izin yanlış rakamalar veriyor. 2004 yılında 274 milyar YTL borç vardı. 2007 yılında 249 milyar YTL'ye geriledi.

Borcun yurt içi hasılaya oranı 2002 yılında DSP, MHP, ANAP döneminde yüzde 61.5 oranında idi. Bugün yüzde 29,1'e düşürdük. AK Parti Türkiye'yi borçlandıran değil borçları silen bir hükümet. Bunu bilmeyenler gidip bu rakamları incelesinler" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, kendilerinden önceki hükümetlerin IMF'ye 23.5 milyar dolar borcu kendilerine devrettiklerini, şimdi ise borcu 6.9 milyar dolara düşürdüklerini söyledi. Göreve geldiklerinde Merkez Bankası'nın kasasında 26.5 milyar dolar bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şimdi 72 milyar dolar kasada para bulunduğunu kaydetti.

Dünyadaki sıkıntıların elbette ki Türkiye'de de yansımaları olacağını vurgulayan Erdoğan, "Baykal'ın enerji Bakanı olduğu zaman Ankara'da bakanlar kurulunda onlar toplantıyı palto giyerek yapıyordu. Biz Bakanlarımıza palto giydirerek yaptırmıyoruz. Benim çiftçi kardeşim benzin istasyonunda elinde bidonla kuyruk bekliyordu. Rüşvet vererek benzin istasyonlarından akaryakıt alıyordu. Ben de aldım da onun için söylüyorum" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA OTURMUŞ KUYU KAZMAKLA MEŞGULLER"

"Ankara'ya kilitlenip kalmış, Ankraya hapsolmuş siyasetçiler bizim bu gayretemizi izlemekten yorgun düşmüş durumda. AK Parti iktidarının enerjisi karşısında başları dönmüş durumda. Onlar Ankara'da oturmuş kuyu kazmakla meşguller. Hizmet edemedik bari hizmet edeni engelleyelimin peşindeler" diyen Erdoğan, bu milletin kendisine destek olanı da köstek olanı da çok iyi bildiğini kaydetti.

Erdoğan, AK Parti'nin mücadelesini her zaman demokratik yollarla sürdüreceğini dile getirdi. Ayrıca, Kayısı Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulduğunu ifade eden Erdoğan, Malatya'nın yapılan OSB'lerle işsizlik sorununu aşacağını kaydetti.

(CİHAN)