kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siyasetçi, seks medya kavgası

SADİ TEKELİOĞLU
Danimarka'da milletvekili Kofod'un, partisinin gençlik kollarından 15 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı Ülkenin bir büyük dergisi ve gazetesi, genç kızı bulana ödül vaat etti. Bilgi ve fotoğraflarını getirenlere para vereceğini duyurdu Bunun üzerine bir diğer büyük gazete, iki genel yayın müdürünü ahlaksızlıkla suçlayıp onların seks sırlarını anlatana ödül çağrısı yaptı..
Siyasetçilerin seks skandallarına çok da alışık olmayan Danimarka'da ilginç bir kavga yaşanıyor. Kavgada medyanın, magazin basınının isteyeceği her şey var: siyasetçi, seks, gazeteciler ve düello! Olay, Sosyal Demokrat milletvekili Jeppe Kofod'un (33) partisinin gençlik kolları üyesi bir genç kızla cinsel ilişkiye girdiğinin ortaya çıkmasıyla başladı. Ülkenin en sevilen siyasetçilerinden biri olan Kofod, skandal üzerine derhal izne ayrıldı. Partisinin dış politika sözcülüğü askıya alındı, parti başkanlığı hayali de şimdilik suya düştü. Se og Hör dergisinin genel yayın müdürü Henrik Qvortrup ile Ekstra Bladet gazetesi genel yayın müdürleri Bent Falbert de skandalı tırmandıran karar aldı. İki yönetici de kendi kurumlarında, Kofod'un birlikte olduğu 15 yaşındaki kızla ilgili bilgi ve fotoğraf getirene ödül kampanyası başlattı. Etik olarak birçok kesimde tartışmalara yol açan bu kampanyaya, ülkenin önde gelen bedava gazetesi Nyhedsavisen de dahil oldu.

'ŞİMDİ SIRA ONLARDA'
Ancak karşı cepheden! Gazetenin genel yayın müdürü Simon Andersen, genç kızı bulmaya çalışan iki genel yayın müdürünü kendi kazdıkları kuyuya düşürdü. İkiliyi topluma ve medyaya kötü örnek olmak, etik dışına çıkmakla, ahlaksızlık ve düzeysizlikle suçladı. Ardından iki genel yayın müdürüyle cinsel ilişkiye giren kadınlara "gelip hikayelerini kendilerine anlatma" çağrısı yaptı. Andersen, konuyla ilgili bir makale kaleme alıp "Şimdi sıra kendilerinde" dedi. Falbert'in "gazetesinde staj yapan büyük göğüslü kadınlara olan zaafıyla nam saldığını" anlattı. İki yayın müdürünün yanında çalışırken mesleki nedenlerle kendilerini tehdit altında gördükleri için ahlaksız tekliflerine boyun eğmek ya da susmak zorunda kalan kadınların, erkeklerin kendilerine başvurmalarını istedi. Detayları anlatanları ödüllendireceğini de duyurdu. Falbert ise sadece "Buldukları kişileri toplamaları için spor salonu kiralamaları gerecek" diyerek ilginç bir savunma yaptı.
Haberin fotoğrafları