kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sri Lanka'da patlama: 12 ölü

Yeni Haber
Sri Lanka'nın başkenti Colombo'nun 20 kilometre dışında meydana gelen patlamada, aralarında bir bakanın da bulunduğu 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Ulusal Güvenlik Basın Merkezi Genel Müdürü Laksman Hulugalla yaptığı açıklamada, bir patlama olduğunu ve yaklaşık 10 kişinin öldüğünü söyledi. Patlamada, 25 kadar kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hükümet Sözcüsü Anusha Paltipa, bir açılışa katılmak üzere patlamanın olduğu bölgede bulunan, kara yollarından sorumlu Devlet Bakanı Jeyaraj Fernandopulle'nin hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Fernandopulle, Sri Lanka'da bu yıl içinde düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ikinci bakan oldu. İmar Bakanı D.M. Dassanayake, 8 Ocaktaki bir bombalı saldırıda ölmüştü.

PATLAMADA ÖLENLERİN SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Sri Lanka'da bir maraton yarışması hazırlığı sırasında meydana gelen patlamada ölü sayısı 12'ye, yaralı sayısı 90'a yükseldi.

Yetkililer, başkent Kolombo'ya 20 kilometre uzaklıktaki Weliveriya'da düzenlenen maraton koşusunun başlama töreni sırasında bir intihar eylemcisinin saldırı düzenlediğini belirtiyor. Yetkililer, ayrıca patlamadan Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) gerillalarını sorumlu tutuyor.

Bu arada hükümet sözcüsü, patlamada, maraton koşusunu başlatmak üzere olay yerinde bulunan Bakan Jeyaraj Fernandopulle'nin de öldüğünü doğruladı.

Savunma Bakanlığı da patlamada Fernandopulle dışında 11 kişinin daha hayatını kaybettiğini, yaklaşık 90 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Sri Lanka'nın bir kısmında bağımsız Tamil devleti kurmak için 1983 yılından bu yana süren çatışmalarda, yaklaşık 70 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

(AA)