kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

BBP:Avrupa Adalet Divanı'nın kararı PKK'ya açık destek

Yeni Haber
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Avrupa Adalet Divanı'nın PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarmasını "PKK'ya açık destek" olarak değerlendirdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Adalet Divanı kararının, Avrupa'nın PKK'ya gerçek bakış açısını ortaya koyduğunu ifade etti. Şanverdi, "Karar, PKK'ya verilen önemli bir hukuki destektir. PKK'yı yıllardan beridir siyasi ve ekonomik olarak destekleyen Avrupa bu kararla PKK'ya verilen desteği hukuken resmileştirmiş olmaktadır" dedi. Kararın, Türkiye açısından pratikte önemli sonuçlar çıkartılacak bir karar olmadığını savunan Şanverdi, şunları kaydetti:

"Zira 2002 yılından bu yana terörist örgütler Listesinde bulunan PKK ve yandaşlarına Avrupa'nın hiçbir ülkesinde önemli bir yaptırım uygulanmamıştır. Aksine Avrupalı politikacılar ve özellikle de AB kurumları 2002'den sonra da PKK ve mensuplarına her türlü desteği vermeye devam etmişlerdir. Avrupalı politikacıların "Adalet Divanı'nın aldığı karar önemli değildir durumda bir değişiklik olmayacaktır' ifadeleri son derece manidardır. Durum bir kez daha göstermiştir ki AB yetkilileri sadece işlerine gelince hukukun üstünlüğünü savunmaktadırlar. Türkiye'de akılları estikçe hukukun üstünlüğünün tesisini isteyenler bu meyanda Türk mahkemelerine müdahale etme cüretini gösterenler kendi ülkelerinde alınan karar, pratikte sonucu değiştirmeyecektir diyerek Türk hükümetiyle adeta dalga geçmektedirler. AKP iktidarı bu kararı ciddiye almalı ve gerekli müdahaleyi yapmalıdır. PKK'yı terör örgütü olarak tanımayanlara yaptırım uygulanmalıdır."

(ANKA)