kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Madımak'ın müze olması mümkün değil

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas'taki Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesinin gündeme getirilmesine karşın Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelikte belirlenen niteliklerin karşılanmasının mümkün olmadığını belirtti. Günay, lokanta işletmesinin kapatılarak, yerine sosyal ve kültürel işlevleri olan bir işletme açılması yönünde yürütülen çalışmaların ise yakından takip edildiğini bildirdi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesine yönelik soru önergesine verdiği yanıtta Bakan Günay, müze kurulmasının, teknik ve fiziksel gereklerin yerine getirilmesi halinde mümkün olduğunu belirtti.

Günay, Madımak Oteli'nin, müzeye dönüştürülmesinin zaman zaman gündeme getirilmesine karşın, Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelikte belirlenen niteliklerin karşılanmasının mümkün olmadığını kaydetti. Günay, ancak en kısa sürede hukuki gerekleri ve yasal hakları gözetilerek lokanta işletmesinin kapatılarak, yerine sosyal ve kültürel işlevleri olan bir işletme açılması yönünde yürütülen çalışmaların yakından takip edildiğini belirtti. Günay, "Bu müessif olay karşısında toplumsal barış, huzur ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi gerekmektedir, bu yönde samimi ve kararlı girişimlerde ve beyanlarda bulunulması ise başta siyasetçiler ve toplum önderleri olmak üzere herkesin sorumluluğudur" dedi.

"İNSAFSIZ BİR TUTUM"

Günay, Yağız'ın önergesinde "Alevi-Bektaşilere yönelik hizmetler açısından bakanlıkta herhangi bir bütçe bulunmadığı", "bu kesimin yok sayıldığı" ve "negatif ayrımcılık yapıldığı" yönündeki ifadelerini ise, "akla ve vicdana sığmayan, hakikate aykırı ve insafsız bir tutum" şeklinde değerlendirdi. Günay, "Bakanlık sorumluluğunu üstlendiğim ilk günden bu yana her vesileyle ifade ettiğim üzere kültür politikamız "bütüncül" bir anlayışa dayanmakta ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir hizmet anlayışı esas alınmaktadır. Aksi söz konusu olamaz" dedi.

(ANKA)