kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Gönül Köprüsü ile barışı güçlü kılalım

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı Türkiye görüntülerinin yansıtılmaya çalışıldığını söyleyerek, "Gönül Köprüsü Projesi ile birilerinin pompalamaya çalıştığı farklı Türkiye görüntüleri yerine, toplumumuzda var olan uyum ve ahengi göstermeyi hedefliyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mili Eğitim Bakanlığı'nın Gönül Köprüsü Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Erdoğan projenin "Türkiye'nin doğu ve batısı arasında kurulacak olan bir ilk adım" olduğunu söyledi. Erdoğan, "İnanıyorum ki 2008 bu noktada farklı bir adımın atıldığı yıl olacak. Bununla birlikte doğudan batıya, batıdan doğuya gelen yavrularımız farklı geleneklerle, farklı bir coğrafyada farklı bir iletşimi kurmuş olacaklar" dedi.

Microsof'un yaratıcısı Bill Gates'in 21 yaşında bu işe soyunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Ama unutmayın ki Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethederek bir karanlık çağı kapadı, bir aydınlık çağı açtı. Bunları bir kenara koyamayız. Bu proje ile birilerinin pompalamaya çalıştığı farklı Türkiye görüntüleri yerine toplumumuzda var olan uyum ve ahengi göstermeyi hedefliyoruz. Türkiyenin çeşitliliğini, güzelliklerin ve zenginliğini genç nesillere gösterilim, sosyal kaynaşmayı artıralım istiyoruz. Barışı güçlü kılalım istiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bir yandan terörün kaynağını kurutmanın diğer taraftan sosyal ve ideolojik kamplaşmaların önüne geçmenin en sağlam yolunun, gelecek nesilleri ayrılıklar değil, ortak bir yapı etrafında birleştirmek olduğunun altını çizdi. Erdoğan, "Türkiye eskiden beri sürekli ayrılıklar üzerine inşa edilen siyasal ve sosyal çalkantıların tahribatı ile bunların ekonomik sonuçlarına ne yazık ki maruz kalmış bir ülkedir. Bu proje ile bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmaması açısından çok önemli" dedi.

"BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİK YAPMAMAMIZ GEREK"

Türkiye'nin 780 bin kilometre kare vatan toprağınının her karışının kendileri için kutsal olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, 70 milyon Türk vatandaşının her bireyinin değerli olduğunu belirterek, "Zira yaradılanı yaradandan ötürü sevme anlayışı bizim anlayışımızdır" dedi.

Farklılıkların ortadan kaldırıldığı, sadece insana insan olarak değer veren bir medeniyetin mensupları olmanın önemine dikkat çeken Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün pekişmesi açısından toplumsal kaynaşma, sosyal entegrasyon çok önemlidir. Zaman zaman yaşanan terör olayları ve geçmişte yapılan kimi ihmalkarlıklar belli bölgelerimiz hakkında olumsuz imajlar üretilmesine sebep olmuştur. Halbuki Türkiye'nin her bölgesi gezenleri kendine hayran bırakan doğal güzelliklere, sevgi ve dostlukla yoğrulan bir sosyal yapıya, ciddi bir tarihi derinliğe sahiptir. Doğu batı arasındaki dengesizlikleri gidermemiz gerekiyor. Bölgesel milliyetçilik yapmamamız gerekiyor. 780 bin kilometre karenin tamamı hep birlikte aynı şekilde kalkınmalı ki Atatürk'ün ifade ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkalım. Bunu böyle gerçekleştireceğiz."

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Türkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv "Gönül Köprüsü Projesi" protokülü imzaladı.

(ANKA)