kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP'den, 301' karşı kampanya için 2 milyon YTL

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
MHP, önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi beklenen 301'inci madde değişikliğine karşı kampanya hazırlığında. Gazete ve billboard'lara ilan verilecek..
Türban sorununun çözümü için anayasa değişikliğinde AKP ile ortak hareket eden, MHP, hükümetin 301'inci madde değişikliğini gündeme getirmesi halinde 2 milyon YTL ayırdığı kampanyayı başlatacak. TCK'nın 301'inde maddesinde değişiklik öngören düzenlemenin Meclis'e getirilmesi halinde kampanya için hemen düğmeye basılacak.

BİLLBOARD'LARA İLAN
Yaklaşık 2 milyon YTL'lik bütçe ile hazırlanan kampanya çerçevesinde gazete, televizyonlara ilan verilmesi planlanıyor. Billboard'lara da asılacak ilanlarda "Neden?" diye sorulacak ve MHP'nin neden 301'in kaldırılmasına karşı olduğu, AKP'nin ise neden kaldırmak istediği açıklanacak. Türk milletine yapılacak her türlü sözlü ve fiili saldırıdan tüm kesimlerin rahatsız olması gerektiğini vurgulanacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, şunları söyledi: "Hazırlığımız var ama Başbakan önemli her konuyu yurtdışında konuşmaya alıştı. Biz 301'deki hiçbir değişikliği kabul etmiyoruz. Türklüğe hakareti AB istedi diye AKP serbest hale getirmeye çalışıyor. Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde bunun suç olması gerekir."

YAZICIOĞLU DA KARŞI
Öte yandan Meclis'te bir basın toplantısı yapan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da TCK 301'de değişiklik yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Bu maddenin "devletin duruşunu" temsil ettiğini ve değiştirilmesine karşı olduklarını belirten Yazıcıoğlu, "Türkiye'de kim bastırırsa, parça parça Anayasa değişikliği yapma anlayışı oluştu" dedi.