kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Ergenekon terör örgütü zanlısı Senem, Özcan ve Çiçek tutuklandı
00:55
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem, Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan ve İP Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek hakkında 'Devlet ait gizli belgeleri ele geçirmek' suçundan tutuklanma kararı verildi. Tutuklanan 3 kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 47'ye yükseldi.

Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve patlayacı maddelerin ele geçirilmesinden sonra başlatılan Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nusret Senem, Hayati Özcan ve Hikmet Çiçek, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde iki gün boyunca sorgulandıktan sonra adliyeye sevkedilmiş, bugün öğle saatlerinde de tutuklanmaları istemiyle savcılıktan hakim karşısına çıkarılmıştı. Senem, Özcan ve Çiçek hakkında, yaklaşık 11 saat süren duruşmanın ardından tutuklanma kararı verildi. 'Devlete ait gizli belgeleri ele geçirmek' suçuyla tutuklanan şahıslar, adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderilecek.

Ergenekon terör örgütü kapsamında daha önce 44 kişi tutuklanmıştı. Son üç kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 47 oldu.