kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çağla Arin

'Doktor olup beyaz önlükle gelecektin, kefenle geldin'

Hüseyin KAÇAR-Mehmet YILDIRIM
Ş.Urfa'da okul arkadaşı tarafından bıçakla öldürülen tıp öğrencisi Çağla'nın cenazesinde, kızının tabutuna sarılan anne feryat etti..
Şanlıurfa'da aşkına karşılık vermediği okul arkadaşı Hüseyin Zengin tarafından 28 bıçak darbesi ile öldürülen tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Çağla Arin'in cenazesi, önceki gece İzmir'den gelen anne babası tarafından alınarak, doğduğu köy olan Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Meşedalı köyüne götürüldü.

BABADAN SUÇ DUYURUSU
Emekli öğretmen olan baba Gıyasettin Arin kızının 1.5 yıldan bu yana katili tarafından rahatsız edildiğini öğrendiklerini söyleyerek, "Çağla bir süre önce hem savcılığa, hem de rektörlüğe başvurarak bu kişi tarafından tehdit edildiğini bildirmiş ve can güvenliğinin sağlanmasını istemiş. Kızım göz göre göre öldürüldü. Eğer bu kurumlar işlerini gereği gibi yapıp meleğimi koruyabilselerdi, Çağla o tabutta değil, aramızda olacaktı. Bu nedenle bu konuda ihmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu. Anne ve babasının tayini nedeniyle 5 yaşındayken gittiği İzmir'de büyüyen ve iyilikseverliği nedeniyle Karşıyaka Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları tarafından "Angel (melek)" diye çağrılan talihsiz kız, daha sonra mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Burada kızının tabutuna sarılan anne Adile Arin, "Doktor olup beyaz önlüğünle köye gelecektin, beyaz kefeninle mi geldin kızım" diyerek gözyaşı döküp ağıt yaktı.

'ÖZÜR DİLERİM AMCA'
Olay sırasında saldırgan tarafından bacaklarından bıçaklanan Çağla'nın ev arkadaşı Seda Tunca, tedavisini yarım bırakarak bir grup arkadaşıyla cenazeye katılmak için köye geldi. Ancak törene yetişemedi. Güçlükle yürüyen genç kızın ağlayarak acılı babaya sarılıp, "Özür dilerim Gıyasettin amca. Engelleyemedim, Çağla'yı kurtaramadım" demesi herkesi gözyaşlarına boğdu. Bu arada, intihar etmek isteyen zanlı Hüseyin Zengin'in ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Haberin fotoğrafları