kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt

'Anlaşmayı imzaladık diye asker çekmeyiz'

Cengiz UYSAL LEFKOŞA
Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Kıbrıs'tan ayrılırken yaptığı açıklamada, "Bugün anlaşmayı imzaladın yarın askerinizi çekin olmaz. Kıbrıs Türkü ne kadar güvende, görmek lazım" dedi..
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, KKTC'de Lokmacı Kapısı'nın açılmasının adil ve kalıcı bir barışa doğru büyük bir adım olmadığını söyledi. Büyükanıt, "Bugün anlaşmayı imzaladım yarın askerinizi çekin şeklinde bir şey olmaz" dedi. KKTC'den ayrılmadan önce Ercan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Org. Büyükanıt, Lokmacı Kapısı'nda denetlemede bulunduğunu, bunu KKTC Anayasası'nın geçici 10. maddesine dayanarak yaptığını söyledi. Org. Büyükanıt, "KKTC'ye yaptığım ziyaret bazılarını rahatsız etmiş ama beni mutlu etmiştir. Lokmacı'nın birkaç metre yakınında Ledra Palas Kapısı var. İnsanlar oradan iki tarafa da gidip geliyor. Lokmacı Kapısı'nın açılması adil ve kalıcı bir barışa doğru giden çok büyük bir adım değil" dedi.

'İÇİ DOLDURULSUN'
Büyükanıt, gelecekte hangi tür anlaşma olursa olsun, bu anlaşmanın mutlaka Kıbrıs Türklerinin egemenliğine ve eşit haklarına dayanması gerektiğini vurguladı. Sadece bir anlaşmaya varılmasının Türk askerinin adadan çekilmesine yetmeyeceğini söyleyen Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, şöyle devam etti: "Bugün anlaşmayı imzaladım yarın askerinizi çekin şeklinde bir şey olmaz. Adil ve kalıcı barışın parametreleri çok net olarak ortaya konmalı, konmazsa Türk askeri bulunduğu yerden bir metre dahi geri adım atmayacaktır."
Haberin fotoğrafları