kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz'

Recai KÖMÜR
Erdoğan, sivil toplumun sağduyu ve geri adım çağrılarına "Neden, niçin, konu ne" diye sorup "İçini doldurun" şeklinde konuştu..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum örgütlerinin yaptığı 'sağduyu' ve 'geri adım' çağrılarına, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) toplantısında "Neden, niçin, konu ne" diye sorup, "Somut bir şey ortaya koyun. Bunun içeriğini doldurun, bakalım görelim" yanıtını verdi. Erdoğan, bazı kesimlerin darbe çığırtkanlığı yaptığını belirterek, "Bu ülke bundan bugüne kadar bir şey kazanmadı. Kazanmaz da. Bu durumda kaybeden Recep Tayyip Erdoğan değil, o çığırtkanlar olur" diye konuştu. Siyasi partilerin kapatılması anlayışının milli iradeye karşı takınılmış bir tavır olduğunu söyleyen Erdoğan, "Sivil toplum kuruluşlarının çalışması güzel ama bir şeyi ıskalıyorlar. Faturasını Recep Tayyip Erdoğan'a kesiyorlar ama siyasi zihniyetin yanlısı olan medya da bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. Germeyin diye diye geriyorsunuz" dedi.

AKİF'TEN ALINTI
Kendilerine karşı serbestçe 'salvo'lar atılırken susmayacağını söyleyen Erdoğan, Şair Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirinden alıntı yaparak "Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasetin içinde olup veya dışından katkı sağlayan darbe çığırtkanları var. Bu tür adımlarda kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz o çığırtkanlar olur.." Erdoğan, daha önce yaptığı "en az 3 çocuk" çağrısını da tekrarladı. Başbakan, AK Parti Edirne İl Başkanlığı Gençlik Kongresi'nin açılışına da katıldı. Buradaki konuşmasında Erdoğan, "Sandıkta demokratik yollarla hedeflerini gerçekleştiremeyenlerin farklı yollara tevessül etmek suretiyle kendilerinin bu hedeflerini gerçekleştirme gayretlerini tarih affetmez" diye konuştu.