kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cheney'in eşi ve kızı sürekli alışveriş yaptı

Eşi Kapalıçarşı'dan 15 bin dolara iki halı aldı. Kızının tercihi antikacılardı. Topkapı'yı gezdikten sonra Cheney otele, eşi ve kızı yine alışverişe gitti..
Ankara'daki resmi temaslarının ardından önceki gece İstanbul'a geçen ABD Başkan Yardımcı Dick Cheney, eşi Lynne Cheney ve kızı Elizabeth dün İstanbul'u gezip alışveriş yaptı. Çevresinde güvenlik birimleri tarafından kuş uçurtulmayan Ritz Carlton Oteli'nden dün saat 08.00 sıralarında ilk olarak çıkan eşi Lynne Cheney Kapalıçarşı'ya gitti. Danışmanlarıyla gezen bayan Cheney daha sonra Kürkçüler Caddesi'ndeki Hakan Halı'ya gitti. Cheney'e, mağaza sahibi Hakan Evin tarafından yaklaşık 100 halı gösterildi. Elma çayı ikram edilen Cheney, yanında getirdiği 16-17. yüzyıllara ait küçük Uşak halısının desenine göre seçim yaparak 2 adet 8'er metrekarelik yün Uşak halısı satın aldı. Halılara 15 bin dolar ödeyen Lynne Cheney mağazada yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra ayrıldı. Lynne Cheney daha sonra Topkapı Sarayı'na geçerek eşi ve kızı ile buluştu. Cheney ailesi yoğun güvenlik önlemleri altında Topkapı Sarayı'nı gezdi. Basına kapalı olarak gerçekleşen yaklaşık 2 saatlik gezi sırasında bir polis helikopteri de müze üzerinde uçtu. Topkapı Sarayı Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yanı sıra ABD'li bir tarihçi rehber ve Topkapı Saray küratörü eşliğinde müzenin harem, kutsal emanetler ve hazine daireleri ile silahların bulunduğu bölümleri gezen Dick Cheney en çok 'kutsal emanetler' ile ilgilendi. Cheney'in Peygamberlere ait eşya ile özel olarak ilgilendiği belirtildi.

AKLI ANTİKACIDA...
Topkapı gezisinin ardından Dick Cheney otele geri döndü. Eşi ve kızı ise Nuriosmaniye Caddesi'nde bulunan Sofa Antikacısı'na gitti. Anne ve kızı buradan iki kolye, bir yüzük, bir bakır kazan ve tarihi bir Anadolu haritası satın aldı. Lynne Cheney ve kızı Elizabeth ardından otele döndü. Otele geldikten kısa bir süre sonra Elizabeth Cheney satın almadığı ancak aklında kalan birkaç parça eşya için tekrar Sofa Antikacısı'na gitti. Elizabet Cheney burada iki kolye ucu ile babasına bir deri ceket aldı.
Haberin fotoğrafları