kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Uzun süreli flörtler başarılı bir evliliğin işareti olur mu?

Her uzun süreli flörtten sonra yapılan evlilik, mutlaka mutlu sürecek diye bir kural yok. Çünkü flört dönemindeki hoşgörü kalkanı evlilikte orta yerinden delinebiliyor. Evlenilen insan farklılaşıyor!.
4 yıldır flört ettiğim bir erkek arkadaşım var. Düne kadar ilişkimizde geçen bu zamanı hiç sorgulamadım. Ama bugünlerde ilişkimi masaya yatırdım. "Acaba doğru mu yapıyorum?" diye kendime sordum. Sizce uzun süreli flörtler başarılı bir evliliğin işareti olabilir mi? (Leman B.)

Bence, başarılı bir evliliğin tarihi 'uzun süreli flörtten' geçmez. Uzun süreli flörtler beraberinde başarılı bir evliliği getirir!' şeklindeki bir düşünce, mitlerdeki kutsal öykülere benziyor. Bu türden bir mit de, uzun süreli flörtleri 'başarı kalıbının' içine sokar ki, o zaman da telafisi olmayan yanlış evliliklere yol açar. Her uzun süreli flörtten sonra gelen evliliklerde mutlu olunacak diye bir kural asla söz konusu olamaz.

EVLENDİĞİNİZ İNSAN FARKLI
Neden peki? Çünkü evlilik sözleşmesinin getirdiği yükümlülükler bazen çiftlerden birisinin akıl kimyasını' bozabiliyor. Sadece akıl kimyasını bozsa iyi. Çiftlerin flört zamanlarında birbirlerine karşı geliştirdikleri hoşgörü kalkanının zırhını da orta yerinden delebiliyor. Ayrıca şu gerçeği unutmayın ki; kişinin flört ettiği insan farklı, kişinin evlendiği yine aynı insan ise daha farklıdır. Çiftler arasındaki bu değişimin en büyük nedeni de, tutku öykülerinin yerini yeniden yazılmaya başlanan gerçek evlilik öykülerinin almasıdır. Uzun süreli ilişkilerden sonra gelen evlilikler, ne yazık ki geriye yaşanacak mutlu bir hayat bırakmayabilir. Her şeyin flört zamanında tüketildiği bir birliktelikte, evlilikte tüketeceğiniz şeyler sınırlı kalıyor. Evlilikte birbirinize vereceğiniz şeyler sınırlı kalınca da, çiftlerin mutsuz kalmaları ister istemez kaçınılmaz oluyor.