kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aşkta dürüstlük ne kadar mümkün?

Yıllar önce bir arkadaşım kocasına şunu söylemişti: "Ben senin geçmişinle ilgili her şeyi bilmek istiyorum, sen de benim geçmişimi merak ediyorsun. Ama biz; sen ve ben, geçmiş yaşantılarımızla hiç ilgilenmiyormuşuz gibi yaşayıp gideceğiz! Ta ki bir gün gelip de birbirimize karşı dürüst oluncaya dek." O gün arkadaşımı dinlerken aklımdan şu geçmişti: "Aşkta dürüstlük ne kadar mümkün? Saklanmış sırlar paylaşılırsa ilişki daha mı güçlenir? Yoksa dürüstlüğün bedeli yalnızlık mıdır?" Sizin bu konuda ne düşündüğünüzü bilemem ama bana göre, 'gizlenmiş gerçekleri' anlatmamak için her daim yalana başvuruyoruz. Çünkü geçmişimizle ilgili yalan söylemek, o anda var olan ilişkimizi ayakta tutuyor.

YATAĞIMDAKİ YABANCI
Hatta kendimiz hakkında söylediğimiz yalanlarla yaşamayı öğrenmek, ne yazık ki bizleri daha iyi bir insan yapabiliyor. Bilmiyorum, belki de doğru olan şey var olan bir ilişkide geçmişimizle ilgili 'yalan!' söylemektir. Ayrıca şu gerçeği de gözardı etmemek gerekiyor; çiftler arasındaki kıskançlıkların en kötüsü 'geçmişe dönük' olanıdır. "Benden önce başkasına aşık oldun mu?" sorusuna verilen "Evet" cevabı, çiftler için çoğu zaman dehşet verici olabiliyor. O zaman da insanın aklına ister istemez şu soru gelip takılıyor: "Sadakatsizlik nerede başlar?" Ya da şöyle mi sormak gerekiyor: "Sırlarla yaşamak sadakatsizlik midir?"

EVLİLİK ALIN YAZISIDIR
İşte bütün bu duygular içinde piyasaya geçen hafta çıkan 'Yatağımdaki Yabancı' isimli kitabımı yazdım. Kitapta; evli bir çift bir gece, birbirlerine karşı sınırsızca dürüst olmaya karar veriyor. Başrollerde bir kadın, bir adam ve 'gizlenmiş gerçekler' var. Ve itiraflar ardı ardına gelmeye başlıyor. Bu kitabın bir özelliği kitabımın kahramanları olan karı- kocanın itiraflarının gerçek hayattan, yaşanmış hikayelerden alınmış olmasıdır. 'Yatağımdaki Yabancı'yı okuduğunuz zaman siz de göreceksiniz ki; evli bir çiftin bir araya gelmesi tamamen 'alın yazısı'dır. Ve yine göreceksiniz ki evli çiftlerin birçoğu aslında 'yalnız'dır. Yastığa baş koyduğunda aslında hiç tanımadığı 'yabancı' biriyle aynı yatağı paylaşmaktadır. Sonuç olarak; acaba kırıp dökmeden, acı vermeden, yabancılaşmadan aşkta dürüst olabilir miyiz?