kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kısır

Öncelikle bulguru ayıklayıp bir kaba koyun. Üzerine sıcak su döküp kabın kapağını kapatın. Kabarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika bekletin. Maydanoz ve taze soğanı iyice yıkayıp ince ince kıyın. Domatesi, salatalığı ve yeşil biberi çok küçük olarak doğrayın. Lahanayı ve havucu rendeleyin. Kabaran bulgura bir çorba kaşığı salça ilave edip karıştırarak yedirin. Hazırladığınız malzemeyi bulgura ekleyip harmanlayın. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve pul biberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını dizip, üzerine kısırı yayın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı ince bulgur
* 2 adet domates
* 1 adet kıvırcık salata
* 1 adet salatalık
* 2 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 1 demet taze soğan
* 1 adet kırmızı lahana (küçük)
* 1 adet havuç (küçük)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
* 1 limonun suyu
* 2 su bardağı sıcak su
* Tuz
* kırmızı pul biber

Kafkas çorbası
Et suyunu ateşte kaynatın. Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Unu, galeta ununu, muskatı ekleyip, tekrar karıştırın. Yumurtalı karışımı, et suyuna ilave etmeden önce kaynayan et suyundan içine koyarak ılıştırın. Bu karışımı et suyuna ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişiren. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1 çorba kaşığı un
* Muskat (Hint cevizi)
* Tuz
* karabiber

Sütlaç
Öncelikle pirinci bir miktar suyla kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız pirince sütü ilave edip, kaynamaya başlayınca şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı da ekleyin. Arada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirin. Eğer kıvamına gelmemişse pirinç ununu suyla eriterek sütlaca ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 1,5 çay bardağı pirinç
* 1 yumurtanın sarısı
* 8 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 çay kaşığı vanilya