kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SHP 24 Mayıs'ta Kurultaya gidiyor

Yeni Haber
Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) yerel seçimler öncesinde kurultaya gitme kararı aldı. SHP, 3'ncü Olağan Büyük Kurultayını 24 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirecek.

Önümüzdeki yıl yapılması beklenen yerel seçimlere iddialı hazırlanan SHP'de, kurultay çalışmalarına hız verildi. Büyük Kurultay öncesinde başlayan ilçe kongreleri Mart sonuna kadar tamamlanacak. Nisan ayında yapılacak il kongrelerinin ardından 24 Mayıs'ta da 3'ncü Olağan Büyük Kurultay gerçekleştirilecek.

Kurultayda, tekrar aday olacağını açıklayan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın tekrar genel başkanlığa seçilmesi bekleniyor.

Tek gün yapılacak kurultaya ilişkin çalışmaları ise SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun'un oluşturduğu bir kurul yürütüyor.

YEREL SEÇİM TARTIŞILACAK

SHP kurultayında, genel başkanlık seçiminin yanı sıra yerel seçimlere ilişkin izlenecek strateji de tartışılacak. Kurultay çalışmalarıyla ilgili ANKA'nın sorularını yanıtlayan SHP Lideri Karayalçın, "Türkiye'nin dikkatini yerel sorunlara çekme arzusundayız. Yerel sorunlara ilişkin programımız hazır. Kurultaya sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'de yerel seçimlerin sadece adaylar üzerinden tartışılmasını eleştiren Karayalçın, şunları söyledi:

"Bunun dışında projeler de önemsenmeli. Artık Türkiye'nin kentlerinde yeni kurumlara ihtiyacı var. Yerel yönetimlerin daha verimli olabilmesi için daha ileri düzeyde hizmet sunabilmeleri için Türkiye genelinde yerel yönetimlerin dışında alınması gereken önlemler var. Yeni bir planlama stratejisi uygulamaya ihtiyaç var. Bizim programımızda bunu öneriyoruz. Merkezi yönetimin yapacağı çeşitli yatırımlarla yerel yönetimlerin başarı düzeyini artırması söz konusu olabilecektir. İstiyorum ki bu bir tartışılsın."

(ANKA)