kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bağış: Demokratik sicilimiz özgürlük heykeli kadar sağlam

Yeni Haber
AKP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan yazısında, AKP'nin Türkiye için iyi olduğunu belirterek, "Meşruluğumuz ve demokratik sicilimiz (New York'taki) Özgürlük Heykeli kadar sağlamdır" ifadesini kullandı.

Egemen Bağış, Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan, "Partim Türkiye İçin İyi" başlıklı yorumunda, Washington Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Direktörü Soner Çağaptay'nın, kısa bir süre önce aynı gazetede yer alan ve AKP döneminde Türklerin İran'a daha yakın, ABD'ye daha olumsuz bir tavır benimsedikleri savlarını içeren makalesine yanıt verdi.

Çağaptay'ın Türkiye ve AKP ile ilgili "çarptırılmış iddialar"da bulunduğunu savunan Bağış, AKP'nin, geçen seçimlerde oylarının yarısına yakın bir bölümünü "ilerici, liberal, demokratik, AB'de ve serbest piyasa yanlısı" bir program ile kazandığını belirterek, "Meşruluğumuz ve demokratik sicilimiz Özgürlük Heykeli kadar sağlamdır" ifadesini kullandı.

"BİZ SADECE DEMOKRATİK STANDARTLARI YÜKSELTİYORUZ"


Türklerin bin 300 yıldan bu yana Müslüman olduğunu, bunun da AKP hükümetinden çok çok önce meydana geldiğini kaydeden Bağış, "Biz sadece, milletin gelişmiş bir demokrasiyi hak etmediğine inananlara karşı ülkenin demokratik standartlarını yükseltiyoruz" diye yazdı.

Parlamentonun türban değişikliklerine verdiği onayın "üçüncü sınıf vatandaşları gibi muamele gören kız öğrencileri için temel kişisel özgürlüklerin sağlanmasından başka bir şey olmadığı"nı vurgulayan Bağış, "Şimdi ben, partim ile birlikte 5 yıllık bir siyaset yasağı ile karşı karşıyayız" dedi.

"BİRÇOK TÜRK ABD'Yİ DESTEKLİYOR"


AKP'yi kapatma davasına AB'den gelen tepkilere de dikkat çeken Bağış, şunları yazdı:

"Çağaptay'ın çarptırılmış istatistik verilerinin aksine birçok Türk, ABD'yi destekliyor. Yeni bir anket, Türklerin yüzde 58'inin, ABD'nin Türkiye'deki imajının, Washington'un Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK'yı hedef alan operasyonlar için istihbarat sağlamaya başlamasından sonra iyileştiğini düşündüğünü ortaya koydu. Türkler, her zaman dostluğu takdir eder ve karşılık verir."

Egemen Bağış, "Halen bizim seçmen desteğimiz yüzde 50. Eğer partimiz kapatılırsa bundan sonraki ilk seçimde alacağız asgari oy yüzde 62" diye yazdı.

(ANKA)