kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Yargı görevini yapmıştır"

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturmasının kapatma davası ile ilişkilendirilmesine "Yani Böyle bir iftira ile yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıya getirmek çok çok yanlıştır. Yargı görevini yapmıştır. Olay budur ve sürece yönelik de bizim söyleyeceğimiz bir şey söz konusu değildir" diye yanıt verdi.

Erdoğan, Bosna-Hersek'e gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına yaşanan gözaltıların bazı kesimler tarafından AKP hakkında açılan kapatma davası ile ilişkilendirildiğini anımsatması üzerine şöyle konuştu:

"İstanbul'da Başsavcının yaptığı açıklamaları duydunuz. Başsavcının yaptığı açıklamanın içerisinde A'dan Z'ye her şey var. Ben anlamakta zorlanıyorum. Bu ülkede yasama organı var, yürütme organı var, yargı var. Yani zorlanarak iş bir yerlere çekilmek isteniyor.

Peki o zaman benim partimin kapatılmasını ben niye önleyemiyorum? Bu kadar muktedirsem o zaman partimin kapatılması davasını önlerdim. Yani böyle bir iftira ile yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıya getirmek çok çok yanlıştır. Yargı görevini yapmıştır. Olay budur. Ve sürece yönelik de bizim söyleyeceğimiz bir şey söz konusu değildir."