kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Gölge başkan" Ankara'da

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Gölge başkan" Ankara'da
ABD'nin "gölge başkanı" olarak bilinen ve nadir seyahat eden Başkan Yardımcısı Dick Cheney 6 yıl aradan sonra bugün Ankara'ya geldi.

İsrail'den Ankara'ya gelen Cheney'nin gündeminde Irak, İran, ISAF ve NATO çerçevesinde oluşturulacak Avrupa Gücü için Türkiye'yi ikna edecek yöntem arayışı var.

GÜL VE BÜYÜKANIT İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Köşk'teki görüşme bir saat sürdü. Cheney, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile de buluştu.

İsrail'deki temaslarını tamamlayarak Ankara'ya gelen Dick Cheney, ilk olarak Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi. Bir saate kadar süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un da bulunduğu görüşmede Türk tarafında ayrıca Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Kıbrıs ve Yunanistan ile Ortadoğu sorumlu Müsteşar Yardımcıları Haydar Berk ve Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Zergün Korutürk, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gürcan Türkoğlu ve Başbakan Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.

Dick Cheney, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile de bir görüşme yaptı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


ABD Başkanı Cheney'nin ziyareti dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sofistike güvenlik araçlarının da getirildiği Köşk'te çok sayıda ABD güvenlik görevlisi de görüldü.

Sağlık ekibinin hazır tutulduğu Köşk'e giden çok sayıda medya mensupları için de normalden daha sıkı güvenlik önlemleri uygulandı.

İSTANBUL'DA TURİSTİK GEZİ

Ankara'dan İstanbul'a geçecek Cheney eşi Lynne Cheney ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olan kızı Elizabeth İstanbul'un tarihi mekânlarını gezecek.

CHENEY, ANKARA'DAN AYRILDI

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ankara'daki temaslarını tamamlayarak tarihi ve turistik yerleri gezmek üzere İstanbul'a gitti.

Cheney, Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Kemal Önal, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Afakan ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Naci Özdemir ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

ABD Başkan Yardımcısı, kendisini havaalanına getiren araçlarla VIP salonuna girmeden aprondan uçağa bindi.

Bu arada, Cheney'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile basına kapalı olarak görüştüğü öğrenildi.