kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP'den Bakan Günay'a sert tepki

Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türban konusunda MHP'yle uzlaşma sağlanması"nı yanlış bulduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sert tepki gösterdi.

Vural, "Kafası 1980 öncesinin Marksist düşüncesiyle şekillendiği için MHP'ye hasmane bir yaklaşımı var. Kafası halen geçmişte kalmış, bir dönem Türk bayrağının yerine kızılbayrak çeken birinin MHP'ye karşı olması doğal" diye konuştu. Vural, Günay'ın yeni partisine yaranmanın peşinde olduğunu da savundu.

Ergenekon operasyonu ile ilgili sözleriyle tepki çeken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, "türban konusunda MHP'yle uzlaşılmasının yanlış bulduğu"na ilişkin sözleri de MHP'nin sert tepkisine yol açtı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, MHP'nin türbanla ilgili anayasa değişikliği konusunda tek amacının toplumsal bir sorunu sorun olmaktan çıkarmak olduğunu belirterek Günay'ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Kültür bakanının AKP ile MHP arasındaki türban uzlaşmasından memnun olmadığı görülüyor. Kafası 1980 öncesi marksist düşünceyle şekillenmiş olduğu için MHP'ye hasmane yaklaşımı var. Günay'ın kafası geçmişte kalmış, Türkiye'yi kavrayamamış.

Geçmişte takılı kaldığı için o günlerde nasıl bakıyorsa şimdi de aynı bakıyor. Kültür bakanı bir zamanlar Türk bayrağının yerine kızılbayrak çekmişti. Dolayısıyla böyle birinin MHP'ye karşı olması doğal, böyle çarpık düşünceler içinde olması da doğal. Çağı yakalayamayan, geçmişte takılı kalmış bir zihniyetin söylediği bu sözlere şaşırmamak lazım. Ayrıca, görülüyor ki, yeni "siyaset evi'ne de yaranmanın peşinde."

(ANKA)