kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nde pazar günü düzenlenen Ortodoks Günü ayinine dünyanın dört bir yanından Ortodokslar geldi. Ayine en büyük katılım Yunanistan’dan oldu.

Rum Patrikhanesi'ne kutsal ikona akını

Bedia Ceylan GÜZELCE HABER MERKEZİ
Her yıl kutlanan Ortodoks Günü için pazar günü başta Yunanlılar olmak üzere 2 bine yakın Ortodoks Fener Rum Patrikhanesi'nde toplandı. Yunanistan'da, bugüne katılmak için aylar öncesinden otel rezervasyonlarını yaptıran Ortodokslar, Patrik Bartholomeos'un yönettiği törene katılıp, ilahilere eşlik etti. Sabah 10.00 sularında başlayan ayin, yaklaşık üç saat sürdü. Ortodoks cemaatinin yoğun katılımı ile gerçekleşen ayinde Yunanistan'ın İstanbul Konsolosu Aleksandros Dimitrakopulos ile Selanik Milletvekili Konstantinos Gulekas da hazır bulundu.

YEDİ İKONA ÇIKARILDI
İsa'nın yeniden doğduğuna inanılan Paskalya'dan bir ay önce kutlanan ve Ortodoks Günü olarak bilinen törenin amacı, Hristiyanlıkta ikona kırıcılığı döneminde hayatını kaybeden ve azizlik mertebesine yükselen kişileri anmak. Bütün dünyada aynı gün düzenlenen kutlamaların en kalabalık ayaklarından biri de pazar günü İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleşti. Özellikle Yunanistan'dan gelen Ortodoksların cemaatin çoğunluğunu oluşturduğu İstanbul'daki ayinin sonunda Patrik Bartholomeos ve 6 metropolit patrikhanede tutulan ve kutsal sayılan yedi ikona ile kiliseden çıkıp, cemaati takdis etti.